ЗАКОРДОН СТАЄ БЛИЖЧИМ

ЗАКОРДОН СТАЄ БЛИЖЧИМ

Як раніше повідомляла наша газета, віднедавна узгоджено питання щодо заїзду деяких міжнародних автобусів на новоград-волинську автостанцію. Зупинка поки встановлена на п’яти маршрутах, що пролягають у країни зарубіжжя. Це — «Київ-Кельн», «Київ-Штутгарт», «Житомир-Варшава», «Одеса-Калінінград» і «Херсон-Брест».
Протягом останнього місяця з новоград-волинської автостанції пасажири вирушали до Варшави і Бреста. Два квитки заброньовано до Кельна і Штутгарта.
З початком сезону зимових відпусток на автостанції очікують пожвавлення попиту на міжнародні рейси. Адже практика попередніх років показує, що немало українців, плануючи відпочинок на новорічно-різдвяні канікули, обирають закордон. У цьому сенсі доречно буде розповісти, куди, коли й за яку суму можна дістатися з Новограда-Волинського без пересадки.
У таблиці приведені закордонні міста, до яких вже зараз можна доїхати напряму з новоград-волинської автостанції. Вказано також дні, в які курсує той чи інший автобус, час його відправлення з Новограда-Волинського і вартість проїзду станом на
1 грудня 2009 року. (Ціна квитка може змінюватися, в залежності від курсу валют). Для більшості міст фірми-перевізники пропонують таку послугу, як придбання квитка за схемою «туди й назад». У такому разі, як видно з таблиці, пасажир отримує можливість заощадити деякі кошти.
Квиток у міста зарубіжжя можна придбати лише при наявності закордонного паспорта. При цьому, пасажир має пам’ятати, що для перетину кордону необхідна віза. Начальник автостанції Галина ГРОМИКО попереджає, що бажано бронювати і купувати квиток щонайменше за 10 днів. Але, як виняток, при наявності вільних місць, можуть вирішити питання посадки в міжнародний автобус не пізніше, як за дві години до його відправлення. Є ще один важливий нюанс — міжнародний автобус заїжджає на автостанцію Новограда-Волинського тільки за умови, що є пасажир. Це значить, що вскочити за п’ять хвилин до відправлення, як дехто звик, не вийде. Бажано таку поїздку все ж намагатися спланувати заздалегідь. За консультаціями й детальнішою інформацією звертайтеся до диспетчера автостанції за телефоном: 5-20-66.
ТОВ «Компанія «Житомиравтотранс», структурним підрозділом якої є новоград-волинська автостанція, схоже, всерйоз підходить до налагодження міжнародного сполучення Новограда з європейськими країнами. Як стало відомо кореспонденту «ЗІ», тривають перемовини про встановлення зупинки для автобусу, що слідує маршрутом «Київ — Мадрид — Мурсія». Цей маршрут транзитом проходить через Угорщину, Австрію, Італію, Францію. Зараз все залежить від того, чи вдасться перевізнику владнати організаційні моменти з іспанською стороною. Якщо проблем не виникне, Новоград-Волинський отримає пряме сполучення ще й з Іспанією. Зокрема, з такими крупними містами як Жерона, Барселона, Валенсія, Мадрид.
Залишається додати, що міжнародні транспортні послуги надаються комфортабельними автобусами. Рейси обслуговують провідні фірми в галузі пасажирських перевезень України й зарубіжжя.
Олег БРЮХАНОВ