ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОЇ РАДИ

до новоград-волинців, меценатів, благодійників, підприємств міста, партійних та громадських організацій з приводу допомоги громадянам західних областей України, потерпілим від літнього паводку 2008 року
Шановні новоград-волинці!
Внаслідок стихії на теренах Західної України постраждали мешканці багатьох населених пунктів Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської областей. Десятки тисяч українців залишилися без даху над головою та засобів для існування. Внаслідок тривалих злив підтоплено понад 40 тисяч житлових будинків, 33 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, пошкоджено сотні пішохідних та автомобільних мостів, розмито 680 кілометрів автошляхів. Стихія вже забрала 22 людські життя, з них — 6 дітей. Зведено нанівець збудоване, нажите роками...
Масштаби катастрофи є такими, що потерпілим областям самотужки з нею не впоратися. Не може залишитися осторонь і наше місто. Сьогодні допомогу пропонують різні міста, регіони України, відкрито благодійні рахунки при міністерствах, банках, відомствах. Ми ж вирішили надати адресну допомогу, щоб її відчули конкретні люди. Створено спеціальну комісію із числа депутатів міської ради, фахівців, яка, виїхавши на Західну Україну, обере конкретний потерпілий населений пункт, яким і опікуватимуться новоград-волинці.
В місті відкрито благодійний рахунок для допомоги постраждалим від стихії, контроль за яким вестиме комісія з числа громадськості міста. На базі міськрайонної організації Червоного Хреста організовано збір речей та продуктів для потерпілих за адресою: вул.Чехова, 4, та вул.Ковальського, 1.
Переконані, що і серед жителів нашого міста байдужих немає, адже ще в перші дні стихійного лиха новоград-волинці зверталися до місцевої влади з бажанням підтримати постраждалих. Тому просимо допомогти тим, кому нині найважче — хто втратив близьку людину, рідну домівку, майно. Не знехтуйте цим, і спроможіться на посильну пожертву. Це по-християнськи -допомогти ближньому. У потерпілих від стихії районах людям потрібно все: від продуктів харчування до одягу та побутових речей. Вкрай потрібні будівельні матеріали. Тому звертаємося до підприємців, які мають змогу допомогти у відновленні будинків.
Нехай щирість серця кожного із нас зігріє теплом надії і розради наших потерпілих співвітчизників.
Не залишайтеся байдужими до людського горя! Чужої біди не буває!