НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ВІДЗНАЧИВ 66-ТУ РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ВІДЗНАЧИВ 66-ТУ РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

66 років тому, у далекому 1944 році, для Новограда-Волинського відзвучали останні постріли трагічної Великої Вітчизняної війни. Але не гояться рани в серцях людських. І в урочисті, святкові роковини визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників громадськість Новограда-Волинського зібралась, аби покласти вінки, квіти до обеліску в Сквері Слави та вшанувати сивочолих ветеранів, подвиги загиблих земляків-визволителів. Адже боролися вони в ім’я утвердження найдорожчого на землі — життя та миру.
Від імені всієї громади подякував ветеранам за мужність та героїзм, проявлені під час Великої Вітчизняної війни, міський голова Микола Боровець. «У нинішній і прийдешній час молоде покоління покликане і зобов’язане з патріотичним ентузіазмом вивчати і перейматися безсмертним подвигом своїх попередників, які відстояли свободу Батьківщини, свого рідного міста, — наголосив міський голова. — Сьогодні ми, діти та онуки ветеранів війни, низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Закликаю всіх пам'ятати ціну перемоги і берегти її як зіницю ока». Пам'ять загиблих земляків присутні вшанували хвилиною мовчання.
З вітальними словами звернулися до ветеранів голова міської ради ветеранів війни та праці Костянтин Миколайович Малов, заступник командира 30-ї ОМБР, полковник Олександр Олексійович Павлюк.
Після закінчення мітингу для ветеранів-визволителів у міському Палаці культури пройшов святковий вогник, під час якого Загрива К.С. та Петренко Г.С. були нагороджені грамотами міської ради і грошовими преміями, 8 ветеранів отримали подяки міського голови та цінні подарунки. Для присутніх виступив народний хор ветеранів війни та праці.
Цього ж дня з нагоди 66-ої річниці визволення міста з ініціативи колективу Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу, за підтримки відділу фізкультури та спорту міської ради, командування Новоград-Волинського військового гарнізону було проведено лижний пробіг лінією колишнього укріпрайону, вздовж р.Случ.
Відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради