ЧИ БУВ ВИБУХ У ЖИТОМИРІ?

8 січня 2010 року в програмі «ТСН» каналу 1+1 вийшов сюжет про, начебто, вибух у м.Житомир, внаслідок якого будинок, розташований по вулиці Київській, 39, зазнав механічних пошкоджень у вигляді тріщин кладки стін та вибиття скла у вікнах.
З цього приводу УМВС України в Житомирській області повідомляє, що розміщена інформація не відповідає дійсності та обставинам, що мали місце.
Так, відповідно до матеріалів перевірки встановлено, що 3 січня 2010 року, близько першої години ночі, від мешканців будинку, а саме квартир, що розташовані над магазином «Спорт-Альянс», до чергового МНС в області надійшло повідомлення про просочування диму з першого поверху.
У цей же час на центральному пульті комерційної охоронної фірми, що обслуговує магазин «Спорт-Альянс», спрацювала пожежна сигналізація. У зв’язку з цим працівники охоронної фірми виїхали до магазину.
На місці охоронці разом з працівниками МНС провели зовнішнє обстеження фасаду магазину та його тильної сторони. Під час огляду жодних пошкоджень дверей, вікон, гратів тощо виявлено не було.
Однак, враховуючи скарги мешканців будинку на задимлення в квартирах, працівниками МНС було зірвано грати з тильної сторони магазину та вибито скло в одному із вікон. Лише в цей час, у зв’язку з відсутністю власників об’єкту, працівниками МНС було викликано міліцію.
Прибувши на місце, слідчо-оперативна група РВ під час огляду місця події зафіксувала в кімнаті осередок займання в місці розташування факсу, вилка живлення якого перебувала в положенні «ввімкнено». На розетці з ввімкненою у неї вилкою факса є сліди нагару, що вказують на загорання внаслідок несправності електроживлення.
Оглядом не встановлено жодних ознак, характерних для вибуху. Також встановлено, що загорання сталося в кімнаті, що розташована в приміщенні магазину та орендується спортивним клубом «Легіон».
З місця пригоди вилучені речові докази, в тому числі декілька полімерних ємностей, які направлені на дослідження до НДЕКЦ при УМВС України в Житомирській області.
За вказаним фактом перевірку здійснює Богунський РВ УМВС України в Житомирській області.