ХРОНІКА 3/2010

ПОПЕРЕДНІЙ УРОК НЕ НАВЧИВ
9 січня до Новоград-Волинського МВ звернулась за допомогою жителька Новоград-Волинського району, помідомивши, що в магазині вона виявила пошкодження вхідних дверей.
Вжитими заходами працівниками міліції затримано 58-річного громадянина, мешканця Новоград-Волинського району, який шляхом злому вхідних дверей проник до приміщення магазину, звідки виніс лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на загальну суму близько 2000 гривень. Даний громадянин вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. За данним фактом триває перевірка.
ДОСВЯТКУВАЛИСЯ
8 січня за допомогою до працівників міліції звернулася мешканка Новоград-Волинського району, яка повідомила, що її зятю спричинили тілесне ушкодження.
У ході проведення оперативних заходів було встановлено, що молоді чоловіки святкували різдвяні свята, та під дією вживаних алкогольних напоїв почали сваритися, внаслідок чого почалася бійка, і один із чоловіків схопив ножа та встромив його в живіт своєму знайомому. На даний час він знаходиться у реанімаційному відділенні міста.
Оперативники встановили, що злочин скоїв 24-річний мешканець Новоград-Волинського району. Триває перевірка.
Новоград-Волинський міський відділ міліції

РОЗБІЙНИКА СПІТКАЛА НЕВДАЧА
39-річна жінка за прилавком магазину, що на околиці одного із сіл Житомирського району, завмерла від жаху: перед нею стояв кремезний чоловік, який до самого підборіддя натягнув чорну спортивну шапку з розрізами для очей. «Це пограбування», — сказав невідомий і показав ніж. Продавщиця, озирнувшись, побачила, що крім неї та нападника, в магазині більш нікого нема.
Зловмисник, підскочивши до переляканої жінки й погрожуючи їй нанести тілесні ушкодження, почав вимагати гроші. Жінка зрозуміла, що розбійник не повірить у те, що коштів нема, адже це сталося напередодні Нового року, отож, виручка з проданих товарів мала бути.
У цей час, в одному із підсобних приміщень магазину перебувала його власниця. Почувши відголоски із торгової зали, остання подумала, що це хтось так жартує. Але коли побачила, як невідомий приставляє ніж до горла продавця, все зрозуміла й не розгубилася. Вона, аби відволікти увагу зловмисника, намагалася розговорити його, пропонуючи допомогти знайти гроші. Але ці дії не заспокоїли нападника, й він намагався нанести їй удар ножем, але саме у цю хвилину власниця магазину стороннім предметом вибила ніж із рук злочинця. Зав’язалася бійка, але нападнику вдалося втекти з місця події. Гамір і крики чули двоє місцевих жителів, які перебували неподалік від магазину. Вони й піймали злочинця й передали його до міліції.
Розбійником виявився 41-річний житель Чуднівського району. Замість грошей чоловік отримав реальну перспективу кримінальної відповідальності. Вчинене ним кваліфікується як розбій і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Інна БАЗИЛЮК, ст.інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області