БОРГ НАСЕЛЕННЯ ЗА ТЕПЛО ПЕРЕВИЩИВ 3,7 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ

Враховуючи поточну заборгованість за січень, борг населення за спожите тепло перед місцевим Теплокомуненерго вже перевищив 3,7 мільйони гривень. Таку інформацію цими днями надала директор КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Людмила Тодорович. Керівник головного міського теплопостачального підприємства також зазначила, що приблизно таку суму підприємство на сьогодні боргує за використаний газ. Із Нафтогазу вже попередили: не буде проплат — не буде газу.
Людмила Тодорович принагідно нагадала, що на старті цьогорічного опалювального сезону міська влада ухвалила цілком прийнятний для населення тариф — 5,1 грн. за опалення квадратного метра житла для тих, чиї будинки не обладнані тепловими лічильниками, та 215,8 гривень за одну гігакалорію при наявності приладів обліку теплової енергії. Для порівняння директор теплопостачального підприємства привела тарифи інших міст Житомирської області: у Коростені — 6,65 грн., у Бердичеві — 5,98 грн., у Житомирі — 5,84 грн.
Власне, й у Новограді-Волинському тариф на тепло не повинен був «відстати» від середньообласного, адже нині діючий, кажуть на підприємстві, — нижчий від розрахункового. Якщо б не принципова позиція міського голови, місто розпочало б опалювальний сезон за тарифу 6,12 грн. Але на позачерговому засіданні виконкому (13 жовтня), коли одночасно розглядали питання тарифів на воду й тепло, Микола Боровець наполіг, аби вартість послуг із теплопостачання для новоград-волинців було дещо зменшено.
Тоді ж таки прозвучала думка, що в разі своєчасної сплати населенням рахунків за тепло, Теплокомуненерго зможе якісно надавати послуги, хоча й тариф, як вже зазначалося, не відповідає собівартості. Власне, на підприємстві, як запевняє його директор Людмила Тодорович, намагаються робити все можливе, щоб цю собівартість знизити. З цією метою протягом минулого року було перекладено 2,5 кілометри теплових мереж, на котельнях встановлюється енергозберігаюче обладнання тощо.
З огляду на всі ці чинники, єдине, з чим звертається керівник теплопостачального підприємства до населення, — вчасно розраховуватися за отримані послуги.
Олег БРЮХАНОВ