ОПЕРАЦІЯ «ЗБРОЯ ТА ВИБУХІВКА»

Аналіз структури та динаміки злочинності за останні роки на території області свідчить, що, незважаючи на зменшення загального рівня злочинності, криміногенна ситуація залишається складною. Станом на 20 січня 2010 року на території Житомирської області зареєстровано три злочини, пов’язані з незаконним обігом вогнепальної зброї. В зв’язку з цим, у місті Новограді-Волинському протягом минулого тижня працівниками міліції проводилась оперативно-профілактична операція «Зброя та вибухівка» на території міста та району. З метою здійснення заходів щодо запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, виявлення та перекриття каналів і джерел їх надходження до злочинного середовища та з метою посилення громадської безпеки попередження та розкриття злочинів, пов’язаних із використанням вогнепальної зброї та вибухівки, ліквідації злочинних угрупувань, які скоюють такі злочини.
До відпрацювання були залучені працівники карного розшуку, дільничні інспектори міліції, кримінальна міліція у справах дітей, працівники дозвільної служби, працівники ДАІ та додаткові сили апарату та стройові підрозділи.
Як повідомив начальник Новоград-Волинського МВ Віктор Прилипко, під час проведення операції було виявлено ряд злочинів та правопорушень. З незаконного обігу зброї правоохоронцями вилучено 1 саморобний вогнепальний пристрій, 1 кастет, порушено 2 кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За порушення носіння, зберігання зброї притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи, перевірено за місцем проживання 178 власників зброї, 6 об’єктів дозвільної системи, у тому числі три одиниці автотранспорту, які залучалися до перевезення озброєння.
Такі профілактичні заходи, за словами начальника міліції, сприятимуть попередженню вчинення подібних правопорушень у майбутньому. Основна ж мета – налагодження співпраці з населенням, знайомство з мешканцями міста та району, проведення профілактично-роз’яснювальної роботи, щоб убезпечити громадян від злочинних посягань.
Олена ПЕТРУК, ст.лейтенант міліції