ТУРНІР НА ПРИЗ С.Г.СИДОРЧУКА

ТУРНІР НА ПРИЗ С.Г.СИДОРЧУКА

\"ТУРНІРСтепан Гаврилович Сидорчук — людина знана не тільки у нашому краї, але й по всій Україні, як сільський господарник, Герой Соціалістичної Праці, заслужений працівник сільського господарства України, кавалер орденів «За заслуги», голова ПСП «Граніт», с.Токарів. Саме Степан Гаврилович відзначив 30 січня свій 75-й день народження, і саме на честь ювіляра був проведений турнір з волейболу, в якому було заявлено 8 чоловічих команд, на базі спортивного комплексу ПЕТ. На урочистому відкритті зі словами вітання до спортсменів та уболівальників звернувся сам ювіляр, від Новоград-Волинської РДА до винуватця події та спортсменів звернувся заступник голови РДА М.І.Гриценко.
Шляхом жеребкування команди були розділені на дві підгрупи, одна з яких проводила поєдинки у спортзалі ДЮСШ, інша — на базі технікуму. Ігри, що були проведені у спортивній школі, завершилися з такими результатами. Максимум очок було в активі минулорічного володаря подібного турніру — волейболістів Новоград-Волинського хлібозаводу, слідом за ними фінішувала збірна м. Коростень, третій рядок — у колективу смт. Ємільчине, четвертий — у команди с.Пилиповичі. Більш принципові поєдинки розгорнулися в іншій підгрупі. Після завершення усіх ігор суддівська бригада зафіксувала однакову кількість очок у представників господарів змагань — студентського колективу, гостьової команди з смт Полонне (Хмельницька область) та молодого амбітного колективу фірми «Норма». Додаткові показники вивели до фінальної частини турніру перші дві збірні. Отже, згідно з положенням, у стиковій грі за третє місце зустрілися часткові команди з м.Коростень та смт.Полонне. Слід відзначити, що приїзд полонців був заслугою нашого земляка з с. Киянка, котрий зараз проживає на Хмельниччині, — педагога Володимира Тимофійовича Ясевіна. Він організував досить монолітний волейбольний колектив, що цього разу зостався за межами призової трійки. А третіми призерами без особливої боротьби стали коростенці, які перемогли у двох партіях з рахунком 25:17, 25:13.
У головному поєдинку турніру зустрілися студентська збірна, що представляла спортивні кольори промислово-економічного коледжу, яку готував В.К.Савчук, та колектив ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», під орудою директора підприємства С.Ф.Портянка. Гарматні удари в площину воріт у виконанні Володимира Музичука принесли довгоочікувану та бажану перемогу колективу ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».
Таким чином другий рік поспіль володарями порцелянового кубку з портретом С.Г.Сидорчука стали волейболісти хлібозаводу. Цей почесний приз зберігатиметься у спортивному музеї підприємства, поруч з іншими спортивними трофеями.
Спортивні грамоти першого ступеня понесуть додому С.Ф.Портянко, Володимир Музичук, Володимир Шинкович, Володимир Благодир, Дмитро Павлюк, Олександр Павлюк, Іван Павлюк.
В команді технікуму В.К.Савчук відзначив Андрія Павленка, Віктора Гордійчука, Андрія Іваницького, Михайла Притчу.
Усі команди, що увійшли до призової трійки, отримали грошові премії з призового фонду, встановленого славетним ювіляром.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ