ХРОНІКА 8/2010

РОЗУМУ ВЧИТИМЕ В’ЯЗНИЦЯ
Кримінальною справою для двох молодиків, 21-річного та 17-річного жителів Новоград-Волинського району, закінчилися пригоди в ніч з 2 на 3 лютого.
Розпочалася ця історія з телефонного дзвінка до оперативного чергового Новоград-Волинського МВ. Зателефонувала жінка, мешканка нашого міста, та повідомила, що на перехресті провулків 1-го та 2-го Воровського невідомі молодики вирвали у неї з рук її сумочку, в якій знаходились особисті речі та гроші в сумі 122 гривні. Не встиг черговий покласти слухавку, як пролунало ще одне повідомлення, що по вулиці Шевченка, біля будинку №3, невідомі молодики здійснили напад на жінку та відкрито заволоділи її мобільним телефоном, чим заподіяли їй матеріального збитку на суму 800 гривень.
По гарячих слідах працівники міліції затримали молодиків, у яких вилучено речі, що належали потерпілим. За даним фактом стосовно хлопців порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України «Грабіж».
КРАДІЖКА ПОРОСЯТ
5 лютого працівниками карного розшуку було затримано двох громадян, жителів Новоград-Волинського району, які в ніч з 4-го на 5 лютого шляхом зриву навісного замка проникли всередину приміщення ПСП «Граніт» Новоград-Волинського району, звідки таємно викрали двоє поросят вагою близько 18 кг, чим спричинили товариству матеріального збитку на загальну суму 1440 гривень. Нині поросята повернуті власникові, а молодики чекають вирішення своєї долі. За вчинення, згідно зі ст.185 ч.3 КК України «Крадіжка», передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
ПОЦУПИЛИ З «АВТО»
До міськвідділу Новоград-Волинської міліції 4 лютого звернувся мешканець району, який повідомив, що невідома особа скоїла крадіжку з його автомобіля, а саме — музичну колонку, акумулятор, дзеркала заднього виду, чим заподіяла чоловікові матеріального збитку на суму близько 500 гривень. Та завдяки умілим діям дільничних інспекторів міліції, злодія було затримано. Ним виявився 20-річний мешканець Новоград-Волинського району.
ДОРОГА ПОМИЛОК
10 лютого на 223 кілометрі автодороги Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі 35-річний водій вантажного автомобіля МАН, мешканець міста Ужгорода, рухаючись у напрямку м.Рівне, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на вантажний автомобіль МАН з причепом, що стояв на узбіччі у несправному стані і був огороджений сигнальними фішками та з включеною аварійною сигналізацією.
Внаслідок ДТП, винуватець події отримав тілесні ушкодження та доставлений до травматологічного відділення ТМО.
НЕДИТЯЧА СПРАВА
11 лютого до оперативного чергового звернулася жінка, приватний підприємець, яка повідомила, що невідома особа із приміщення магазину «СМС», умисно, відкрито викрала мобільний телефон «Нокіа 3120С», карту пам’яті об’ємом 2 ГБ, чим спричинила матеріального збитку на суму 1649 гривень.
По гарячих слідах працівниками міліції було встановлено, що даний злочин скоїв неповнолітній учень 9-го класу міста Новограда-Волинського.
О.ПЕТРУК, ст.лейтенант міліції