ОФІЦІЙНО 33/2008

З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ-СИРІТ
У нашому районі минулого тижня пройшов Всеукраїнський семінар з питань виконання Указу Президента України «Про проведення в Україні у 2008 році Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» в Житомирській області. У роботі семінару взяли участь начальники обласних служб у справах дітей міст Києва і Севастополя, представники Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту України. Очолювала делегацію Юлія Скрипникова – начальник відділу розвитку сімейних форм виховання Державного Департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту.
Наш район, як кращий в області, невипадково обрали для проведення семінару. Гості вивчали досвід районної державної адміністрації по створенню і організації роботи з функціонування дитячих будинків сімейного типу (таких є вже три в районі) і прийомних сімей (їх чотири), де виховуються 32 дитини.
Учасники семінару мали можливість відвідати родини Н.М.Каратаєвої з Городища, Т.В.Мовчан, А.В.Михальчук, у Гульську, та О.В.Козубяк – у місті.
ПІДГОТОВКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ РАЙОНУ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ
З 1 по 14 серпня у районі проводили перевірку готовності загальноосвітніх шкіл до 2008-2009-го навчального року члени комісії з числа представників відділу освіти райдержадміністрації, райсанепідемстанції та інспекторів пожежного нагляду.
Попередні результати показали: майже всі педколективи району (а їх — 62) з відповідальністю віднеслись до поставлених завдань і належним чином підготували школи до зустрічі нового навчального року. Лише у кількох окремих школах станом на 12.08.08 ще не завершили поточний ремонт та не завезли паливо.
Про остаточні результати перевірки готовності шкіл району до навчання буде повідомлено додатково.
ТРИВАЄ ОЗДОРОВЛЕННЯ ШКОЛЯРІВ
80 учнів зі шкіл радіаційно-забрудненої зони району 6 серпня відправлено на оздоровлення в санаторій «Тетерів». А загалом по району відпочивають і набираються сил або вже оздоровились 404 учні з сіл, які потерпіли внаслідок аварії на ЧАЕС. З них за межами області – 282 учня, в межах області – 120 школярів. До кінця ІІІ кварталу оздоровляться ще 108 учнів.
Інформація райдержадіміністрації