НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ: НОВІ ГОРИЗОНТИ!

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ГУМАНІТАРНИЙ КОЛЕДЖ: НОВІ ГОРИЗОНТИ!

\"НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙВже 13 років на освітньому просторі Новоград-Волинщини функціонує НВЕГК. Від часу заснування зроблено багато. Створено потужну навчально-методичну базу: облаштовано 28 світлих, просторих аудиторій, наповнених всім необхідним для проведення навчально-виховного процесу обладнанням: меблями, технічними засобами навчання, комп’ютерами і програмним забезпеченням, унаочненням для проведення лекційних і практичних занять.
Педагогічний колектив плідно працює над інтенсифікацією навчального процесу, впровадженням інноваційних методів навчання, сучасних педагогічних технологій. Для цього широко використовується комп’ютерні технології (по кількості комп’ютерів на 1 студента, заклад займає одне з перших місць в області), можливості Інтернету, мультимедійні системи, технічні засоби навчання та ін.
Враховуючи величезний потік інформації, вимоги життя, МОН України, педагогічним колективом значна увага надається самостійній роботі студентів. Для її організації і проведення створено всі передумови.
Перш за все, з усіх предметів розроблено методичні рекомендації для студентів.
У бібліотеці і в комп’ютерних лабораторіях (а їх — 4), на паперових носіях і в електронному вигляді зібрано лекційні, практичні і лабораторні матеріали з усіх навчальних дисциплін, питання самоконтролю. Проводиться багаторівневий тестовий і комп’ютерний контроль знань.
Викладачами Опанасюк Н.М., Живанюком А.І., Войтік Л.С., Волковою С.П., Божком Я.М., Денисюк О.В., Нікітовичем І.М., Князюк С.І. та ін. підготовлено навчальні посібники, в тому числі в електронному вигляді, в першу чергу з предметів професійного спрямування (біля 3-х десятків).
Кращому засвоєнню знань сприяє модульно-рейтингова система організації навчального процесу і контролю за його результативністю.
До послуг студентів — одна з кращих в області спортивних баз, за що отримано медаль обласної державної адміністрації.
Саме завдяки таким інноваціям, Міністерством освіти і науки України, Академією педагогічних наук нашому закладу було присвоєно почесне звання «Лідер сучасної освіти», директору коледжу Паламарчуку М.Є., в 2008 році — почесне звання «3аслужений працівник освіти України» та нагороджено грамотою Прем’єр-міністра України.
Але, і це найголовніше, за 10 випускних років зі стін закладу отримали путівки в життя близько 1184 молодших спеціалістів: юристів, фінансистів, програмістів, діловодів, вчителів фізичного виховання та тренерів з обраного виду спорту.
Всі бажаючі (а це більше 85% випускників) продовжили і продовжують навчання майже в 30 ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації різних форм власності, як правило з 3 курсу, в тому числі в таких відомих і престижних закладах як Харківська академія ім. Я. Мудрого, Іртиський національний університет податкової служби України, Житомирський державний технологічний університет та ін. Наших перших випускників можна побачити на роботі в правоохоронних органах, в судах, відділах внутрішніх справ, в організаціях і установах, банках, навчальних закладах міста та району, інших областях.
Олевськ, Славута, Овруч, Коростень, Нетішин, Шепетівка, Баранівка — ось неповна географія наших студентів.
Керуючись вимогами часу, а, головне, піклуючись про своїх випускників, НВЕГК з 2010 року уклав угоду про співпрацю з найбільшим недержавним ВНЗ України (понад 40 тис. студентів з 25 країн світу), володарем десятків почесних нагород — Міжрегіональною академією управління персоналом.
Що ж це принесе коледжу?
По-перше, найближчим часом ми зможемо оновити комп’ютерний парк, замінивши частину комп’ютерів на більш сучасні, поновити бібліотечний фонд, спортивний інвентар та ін. на суму майже 200 тис. грн.
По-друге, більш якісно проводити стажування і перепідготовку викладачів у МАУП, де навчальний процес забезпечують понад 2 тис. викладачів, переважна частина з яких — доктори і кандидати наук.
По-третє, випускники коледжу та академії отримають диплом про вищу освіту державного зразка та диплом, оформлений відповідно до міжнародних вимог.
Крім того, плануємо відкрити на базі коледжу нову спеціальність «Організація виробництва», що забезпечить потреби ринку праці у кваліфікованих спеціалістах з організації виробництва, а це — заступники директорів, агенти з постачання, менеджери, адміністратори та ін. І вони матимуть роботу. За даними державної служби зайнятості, у Житомирській області потреба у зазначених фахівцях упродовж кризового 2009 р. сягнула до 400 осіб.
Студенти НВЕГК паралельно з отриманням основної спеціальності можуть здобути додаткову робітничу професію: «Касир (в банку)», «Секретар керівника», «Бармен», «Адміністратор» та отримати посвідчення водія.
Наші спортсмени виконують спортивні розряди та нормативи; старшокурсники вдосконалюють уміння та практичні навички на підприємствах і установах міста та у власній юридичній консультації для молоді і малозабезпечених прошарків населення.
Педагогічний колектив закладу створює сприятливі умови для комфортного перебування у коледжі, докладає значних зусиль для організації повноцінного дозвілля та всебічного розвитку особистості.
Тож запрошуємо до нас на навчання, чекаємо на Вас, шановні випускники!
Фото Віктора ТИМОЩУКА