ЗМАГАЮТЬСЯ ГАНДБОЛІСТИ

ЗМАГАЮТЬСЯ ГАНДБОЛІСТИ

Черговим видом спартакіади школярів міста стали змагання з гандболу. В турнірі юнаків було заявлено шість команд, що розпочали ігри, змагаючись на попередньому етапі. В групі «А» без поразок провели зустрічі господарі турніру зі спортивного клубу колегіуму, які продемонстрували досить результативну гру у нападі, закидаючи у кожній грі своїм суперникам по десятку голів. У групі «Б» також без поразок провели попередній етап гандболісти міської гімназії, які також відзначалися високою результативністю, особливо влучними і сильними були кидки десятикласника Дмитра Рябінця. Не чинили достойного опору гімназистам минулорічні срібні призери спартакіади із ЗОШ №6, які також претендували на гру у фіналі. Тож у вирішальному поєдинку зустрілися переможці попередніх ігор. Зі стартовими хвилюваннями краще справилися колегіанти, які швидко забили два м’ячі у ворота суперників. У гімназистів хвилювання було надміру, саме цим чинником можна пояснити погану реалізацію чисельних виходів один на один з голкіпером суперника. А вихованці вчителя М.С.Процака спокійно довели гру до перемоги, про що свідчить і рахунок 8:4 на користь гандболістів колегіуму.
У грі за третє місце юнаки ЗОШ №6 без проблем перемогли суперників із ЗОШ №9. П’яту сходинку зайняли юнаки із ЗОШ №2, шосту — збірники ЗОШ №10.
У турнірі гандболісток заявки на участь подали представники чотирьох збірних, які грали за коловою системою. Відчайдушно борючись у кожному поєдинку, дебютантки гандбольної спартакіади, юнки із ЗОШ №9, поступились у всіх трьох зустрічах, хоча з кожною грою забивали у ворота суперниць все більше голів. А місця з першого по третє визначились за кращою різницею забитих і пропущених голів, адже в активі трьох інших команд була однакова кількість балів та однакова кількість перемог і поразок. А найкраща різниця голів вивела на вищу сходинку п’єдесталу вихованок вчителя В.Я.Ісакован, далі в турнірній таблиці розташувались минулорічні переможці спартакіади з гандболу — збірна колегіуму, замкнули трійку — спортсменки гімназії.
Найвдаліше у складі чемпіонів, за думкою наставника, зіграли В.Ягуткін, А.Черначук, Д.Попов. У складі чемпіонок на відзнаку заслужили Д.Зозулевич, Ч.Поліщук, С.Ільчук.
За підсумками змагань будуть сформовані збірні команди міста з гандболу, які мають шанси представляти м. Новоград-Волинський на іграх обласної спартакіади школярів з цього виду спорту.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ