5 ТРАВНЯ ПЛАНУЄТЬСЯ БІЙ ЗА НОВОГРАД

5 ТРАВНЯ ПЛАНУЄТЬСЯ БІЙ ЗА НОВОГРАД

9 квітня у 30-ій окремій механізованій бригаді гостювали старшокласники місцевих шкіл. Вишикувавшись «під лінійку» на плацу, вони прослухали палкі патріотичні промови, присвячені героїзму радянських воїнів у боях Великої Вітчизняної війни. Так розпочався місячник з нагоди ювілейної 65-ої річниці Перемоги, що проводиться районно-міською організацією Товариства сприяння обороні України.
Відкриття місячника загалом відбулося за звичною програмою. Єдина відмінність — цього разу присутні не почули віртуозного виступу військового оркестру. Причина в тому, що військові музиканти мають бути залучені на всеукраїнські урочистості до Дня Перемоги. Тому зараз їм ніколи — проходять спільні тренування й репетиції з іншими учасниками параду.
Натомість учні побачили черговий показово-розважальний виступ бійців розвідроти. Рап­тові вибухи, вогонь, канонада і димові шашки зробили свою справу — учні перебували під враженнями. А доповнили ці враження відвідини парку бойових машин.
Районно-міська організація ТСОУ, в тісній співпраці з владою і військовими частинами місцевого гарнізону, має на меті провести чимало патріотичних заходів. Один із найбільш знакових — 5 травня — автопробіг до села Копище Олевського району, яке було спалене фашистами у липні 1943-го.
У програмі місячника — військово-спортивна мо­лодіжна гра «Патріот», зустрічі учнів із ветеранами. Обласні змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки теж відбудуться у Новограді (17 квітня).
Під час цьогорічної гри «Патріот» (5-6 травня) готується театралізоване видовище в районі фортеці. Якщо заплановане здійсниться, то всі охочі можуть стати свідками інсценізації визвольного бою за Новоград — місцеві військові спробують відтворити форсування річки Случ.
Завершиться місячник урочистими заходами безпосередньо в День Перемоги.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА