ТЕНІСНИЙ АВТОРИТЕТ

ТЕНІСНИЙ АВТОРИТЕТ

Новоград-Волинські тенісисти, завдяки досить успішному виступу в турнірі всеукраїнської дитячої тенісної ліги в сезоні 2009 року, завоювали певний авторитет. Доказом цього стало запрошення взяти участь у стартах міжнародного турніру, що проводився у м.Івано-Франківськ під назвою «Кубок Карпат», в якому взяли участь, крім українців, представники Білорусі, Молдови. Спортивну честь міста представляли вихованці відділення настільного тенісу міської ДЮСШ — дев’ятикласник ЗОШ №10 Артем Гороницький та шестикласник гімназії ім.Лесі Українки Коля Корнієнко. Про виступ спортсменів розповідає тренер нашої команди Л.Х.Майстер.
«Артем змагався у віковій групі 1992-94 р.н., де було заявлено 32 тенісиста. Вдало зігравши на відбірковому етапі турніру, він потрапив до фінальної стадії змагань. У фіналі мій підопічний у двох суперників виграв і двом поступився у досить рівній боротьбі. Такі показники дозволили посісти Артему восьме місце, що дозволяє підвищити індивідуальний рейтинг серед спортсменів цієї вікової категорії, зараз він складає 25 очок, що на 7 очок краще, ніж було у 2009 році.
А призерами стали тенісисти зі Львова, Хмельницького та Бреста. Молодший за віком Коля Корнієнко також вдало пройшов відбірковий етап за попадання до фіналу турніру. Спочатку ми разом з батьком юного спортсмена, котрий також був на змаганнях, переживали за психологічний стан, адже участь у такому досить престижному турнірі підліток брав уперше, однак Коля справився з нервовою напругою попереднього етапу, перемігши 5 суперників і поступившись 2 суперникам. У фіналі йому вдалося посісти підсумкове 4 місце, що дало можливість вибороти очки для присвоєння індивідуального тенісного рейтингу. Отже вихованець міського тенісу вперше в історії в такому досить юному, як для настільного тенісу, віці, буде рейтинговим спортсменом. А до трійки призерів потрапили два тенісисти з команди Молдови, третє місце — у спортсмена з м.Чернівці».
Після приїзду зі змагань збірна ДЮСШ готуватиметься до другого туру обласної дитячої ліги настільного тенісу, що пройде незабаром в смт.Червоноармійськ. До складу збірної буде включено 3 тенісисти та 3 тенісистки.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА