ЗВІТНИЙ КОНЦЕРТ ЗОШ №9

ЗВІТНИЙ КОНЦЕРТ ЗОШ №9

19 квітня 2010 року у приміщенні Палацу культури відбувся звітний концерт ЗОШ І-ІІІ ст. №9, присвячений 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Його мета — популяризація кращих зразків вітчизняного мистецтва, виховання почуття національного патріотизму, задоволення потреб дітей та молоді у професійному самовизначенні і творчій самореалізації, створення сприятливих умов для виявлення і реалізації творчого потенціалу дітей та молоді, організація їх змістовного дозвілля і підтримка талантів.
Напередодні на концерт було запрошено керівників підприємств міста, працівників управління освіти, ІМЦ, ветеранів педагогічної праці, батьків. Захід відбувся за участю начальника управління освіти і науки міської ради Ільяхової О.В., її заступника Ва­щук Т.В., методиста ІМЦ Данильчук Г.В.
Подібний фестиваль — не новина, він організовується і проводиться щороку. Хіба що урізноманітнюється його програма. У холі Палацу культури було розміщено виставку робіт учнів та вчителів школи, на якій представлені наші досягнення: вишивки, малюнки, поробки, кубки, медалі, методична робота. Звітний концерт у школі — визначна подія. Юні обдарування вперше відчувають себе справжніми артистами. Це концерт, де ще маленькі учасники виступають пліч-о-пліч зі своїми старшими та досвідченими друзями. Діти вийшли на сцену, щоб показати, чого вони навчились, та довести усім, що ЗОШ І-ІІІ ст. №9 — найкраща.
«Традиційно, з приходом весни установи освіти звітують про свою роботу. Ми зібралися разом, щоб підвести підсумки наших досягнень. Сьогодні нам будуть дарувати свої таланти учні ЗОШ І-ІІІ ст. №9 під керівництвом своїх наставників», — саме такими словами ведучі Оксана Андріївна Зароднюк та Максим Андрійович Меркур’єв розпочали концерт.
Полонили присутніх мистецьким виконанням хореографічних композицій вихованці ансамблю «Лілея» під керівництвом Лариси Павлівни Федорчук. У залі панувала атмосфера уваги та доброзичливості. Глядачі бурхливо аплодували після кожного виступу. Концерт вразив глядачів яскравістю світлових ефектів, професійністю звукового та музичного оформлення, розмаїттям гарних сценічних костюмів. Обличчя маленьких артистів та їхніх батьків світилися радістю й гордістю, що вони є учасниками такого заходу.
На професійному рівні були виконані музичні твори ансамблем «Чарівниця» під керівництвом Ніни Михайлівни Загривої. Чудово прозвучав гімн школи (слова Щурової Л.М., музика Загривої Н.М) у виконанні хору учнів молодших класів. Високим рівнем творчої майстерності відзначився дует директора школи Мельника В.К. та вчителя музики Загривої Н.М. із піснею «Україна».
Проникливо та чарівно прозвучав уривок із поеми Т.Г.Шевченка «Княжна» у виконанні Коростельової Оленки, учениці 9-Б класу (учитель Валентина Сергіївна Яковенко).
Із великим задоволенням були прийняті глядачами концерту баба Палажка та баба Параска (учні 8-А класу Анатолій Молчанов та Анна Тарнавська), учасники театрального дійства під керівництвом Людмили Василівни Дейнеки.
Не можна не відзначити масовість даного заходу — всього у ньому взяли участь близько 120 виконавців. Вразили глядачів яскраві костюми, різноманітність репертуару. Високий рівень організації концерту є свідченням того, що навіть в умовах кризи можна і потрібно проводити подібні заходи, що наші педагогічний та учнівський колективи живуть повноцінним життям. А як буде пісня, то буде і майбутнє.
Півторагодинний виступ пройшов швидко, на одному подиху, глядачі отримали велике задоволення, про що свідчили їх бурхливі оплески. А на завершення лунали привітання та поздоровлення начальника управління освіти і науки міської ради Ільяхової О.В.
Велику по­дяку батькам за їхнє розуміння важливості залучення дітей до прекрасного висловлюють учителі ЗОШ №9 . Ким би не стали учні школи — робітниками, лікарями, юристами, бізнесменами — світ музики, танцю, театрального мистецтва, гумору, у якому вони проводять дитячі роки, назавжди наснажить їх любов'ю до життя, до образного сприйняття навколишнього світу, відчуття гармонії.
Звіти нашої школи — це подія, яка вимагає у дітей відповідальності та старанності, а у педагогів — організованості та зібраності. Витрачені сили перевершують всі сподівання, і як результат — усі отримують величезну кількість позитивних емоцій та досвід.
Бажаємо учням і їх учителям подальших мистецьких успіхів.
Л.БІЛЕЦЬКА, голова предметної комісії учителів української філології