ШВИДКІ СЕКУНДИ

Дев’ятимісячний спортивний марафон під назвою «Спартакіада школярів Житомирщини» завершували поєдинки легкоатлетичних збірних. На старті — команди з усіх районів та міст області.
Спортивну честь міста над Случчю представляли вихованці відділення легкої атлетики під керівництвом О.Я.Універсала. Лише чотири роки готує майбутніх олімпійців кваліфікований фахівець із цього виду спорту, однак в його тренерському активі вже є переспективні здобутки. Особливо порадувала своїх прихильників юнацька половина збірної.
Так, у фіналі спринтерського забігу на 100 м з 8-ми учасників — троє представляли наше місто. Подолавши дистанцію з результатом 11,1 сек., переміг Вадим Прокопчук, виконавши при цьому норматив першого розряду. Другим фінішував його товариш по збірній Сергій Бака, наймолодший учасник фіналу Анатолій Корнійчук став тут четвертим. У довгому спринті, а це дистанція 200 м, Вадим та Сергій обмінялися фінішними місцями, Анатолій знову — четвертий. Додали до очкового багажу вдалі виступи Богдана Гончарука, котрий був другим на дистанціях 400 м та 800 м, та Ярослава Михалюка на 400 м. Блискавичну швидкість продемонстрували наші юнаки в естафетному бігу 4х100 м, третій рік поспіль стали чемпіонами в цьому виді програми.
Посильний вклад в очкову скарбничку внесла і дівоча половина збірної — Олександра Ніколаєнко, Олександра Рябець, Катя Титаренко та Галя Голуб. Особливо вдалась нашим юнкам естафетна дистанція, де вони фінішували з другим показником.
Однак усіх очок було замало, щоб потрапити до призової трійки, не вистачило якихось 100 очок, щоб обіграти легкоатлетів з м.Бердичів, серед яких завжди сильно виступали стрибуни у висоту. А перемогу у командному заліку цього року здобули коростенці, котрі випередили спортсменів з м.Житомир.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ