КОМУ ВИГІДНИЙ «ПОВОРОТ НЕ ТУДИ»?

Нагадаємо нашим читачам, що кілька номерів тому редакція «Звягель-Інформу» запропонувала водіям відповісти на винесене у заголовок питання на прикладі перехрестя поблизу економіко-гуманітарного технікуму. Сьогодні підводимо під­сум­ки. Чимало варіантів надійшло електронною поштою:

  • «Два знаки «Стоп» мають значення як в Одесі: 1-й — «Не спіши!», 2-й — «Ша!»

  • «Другий знак «Стоп» означає: «Стоять! Водій! Згадай, що наліво — немона!»

  • «Якщо тобі потрібно у лікарню, то поворот до моргу ти вже проїхав!»

  • «В ТМО — тільки з дозволу мера! (див. знак «Тіко вперьод!»)»

  • «Наші ринки самі найкращі! Так що нема чого з базару їхати у лікарню… Тим більше, у вихідний день… І взагалі у всі дні… І взагалі, чого тут їздити… Ходіть пішки!»

  • «Трапився зі мною такий випадок. Якось їду з дружиною від автовокзалу у центр. Зауважу, що вона зовсім правил дорожнього руху не знає. Виїжджаю на це перехрестя, а жінка командує: «Повертай до поліклініки». Кажу: «Не можна... знак стоїть...». «Який знак, — заперечує, — який бовдур тут його поставив... Мені ж треба в аптеку зайти». Змушений був повернути, хоча й переживав, а, раптом — там стоять... На щастя, ДАІ-шників не було... Хоча й сам не розумію — чому там заборонено звертати вправо?... Нікому ж не заважаєш... То я власне про жіночу інтуїцію — вона рідко помиляється... Отож знак той неправильний, його знімати треба...» (Олександр, водійський стаж 8 років).

  • «Я вам просто скажу — ці знаки вигідні тільки ДАІ — щоб більше штрафувати можна було. А біля самої поліклініки подивіться, що робиться — машин кілька десятків, а парковка заборонена. То це хіба комусь може бути вигідно? Підвезеш хворого і швиденько — навтьоки, щоб протокола не оформили...» (Микола, 52 роки).

  • «Поскольку я учитель, — мне эти два знака «Стоп» напомнили школьную мудрость — «Повторение — мать учения». Наверное, люди, которые их устанавливали, так себе решили — если на первый не остановится, то на втором — уж наверняка! Так что это своеобразная страховка» (Петр Ильич, пенсионер).




Порадившись, редак­ція вирішила, що найори­гінальніший наступний ва­ріант. Цей набір знаків означає: «Для безнадійно хворих — тільки прямо!». Автор, котрий надіслав його електронкою, запрошується у редакцію для оформлення передплати. Вітаємо!