БОЙОВА НІЧИЯ

Перший матч другого кола аматорської ліги України з футболу «Зв’ягель-750» проводив на виїзді в смт.Оржів, що на Рівненщині проти ФК «Одек». Поєдинок першого кола завершився на користь звягельчан з рахунком 5:0, тож господарі очікували на реванш, про що свідчить значне підсилення складу «Одека» досить кваліфікованими виконавцями.
Наша команда розпочала матч у своєму звичному складі, з’явився на полі і Роман Весельський. З перших хвилин гри господарі будь-що намагалися провести «швидкий» гол, створивши ряд небезпечних моментів біля воріт Максима Дуброва. Наші захисники нервували, перериваючи атаки порушеннями правил. Одне з таких порушень десь на 12 хвилині сталось у штрафному майданчику, суддя, ніби чекаючи нагоди призначити «пенальті», миттєво показав на позначку, хоча, на думку уболівальників — гостей, котрі розташовувалися на трибуні якраз на лінії штрафної зони, цього порушення не було.
Удар капітана команди господарів А.Новака в правий від голкіпера кут був сильним і невідпорним — 0:1. Звягельчани все ж налагодили комбінаційну гру, м’яч більше став затримуватись у ногах наших гравців, більше стало флангових атак, і саме після однієї з них, після проходу та прострілу Р.Весельського вдало відгукнувся на передачу Юрій Пєрін, забивши свій дес’ятий гол. Гравці «Одека» пресингували звягельчан по всьому полю, застосовуючи тактику дрібного фолу, втім цих порушень суддівська бригада чомусь не помічала, вишукуючи, правда, будь-яку похибку у діях гостьової команди, щоб покарати її. Знову головний арбітр вишукав порушення у вигляді «гри рукою» в нашому карному майданчику, і, не дивлячись на протести гравців та уболівальників «Звягель-750», призначив ще один «пенальті». Наш голкіпер був безсилий — 1:2. З таким рахунком завершився перший тайм.
Увесь другий тайм команди обмінювались гострими атаками, втім ударам бракувало влучності. Хіба що знову ж арбітр у полі дивував трактовкою епізодів гри. Невідомо за що була показана друга «жовта» Ігорю Носареву, яка автоматично переросла в «червону». Тож майже половину другого тайму звягельчани догравали вдесятьох. Однак, продемонструвавши бійцівський дух, наші гравці зуміли забити такий необхідний другий гол. Комбінацію в центрі поля розпочав Дмитро Горбаченко: обігравши декількох суперників, наш капітан зробив точну передачу на вихід Володимиру Майдачевському, удар якого був сильним і точним — 2:2.
Тепер в активі нашого клубу — 10 очок і друге місце в турнірній таблиці. Попереду —лише ФК «Тернопіль», який переміг своїх земляків ФК «Топільче» з рахунком 3:1. Нашу команду очікує виїзд на Хмельниччину в смт.Дунаївці.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ