КРОК ЗА КРОКОМ — ДО УСПІХУ

КРОК ЗА КРОКОМ — ДО УСПІХУ

Нині, йдучи поряд з державною, все впевненіше заявляє про себе така галузь медицини, як приватна. Ні для кого не секрет, що завдяки серйозним приватним інвестиціям, ця галузь медицини нині стоїть на дуже високому професійному та технологічному рівні. І можна з впевненістю говорити про те, що саме тут відкривають секрети успіху — в нових ринкових умовах забезпечуючи таку якість обслуговування, яку більшості з нас хотілося б отримувати. Власне наш матеріал про одне з дійсно кращих підприємств у галузі приватної медицини — ТОВ «Одена», яке заснувало подружжя високопрофесійних лікарів-стоматологів — Сергій та Олена ОПАНАСЮКИ. А розпочалося наше спілкування з Сергієм Володимировичем Панасюком — енергійним та життєрадісним чоловіком, цікавим та розумним співрозмовником.
Молоде подружжя почало свій професійний шлях у стоматологічному відділенні Новоград-Волинської лікарні. Сергій Володимирович — як стоматолог-ортопед, а дружина — стоматолог-хірург. Це вже нині, коли мені випала нагода поспілкуватися з їх колегами, почула, що подружжя Опанасюків — одні з найкращих фахівців своєї справи не лише в місті, а й у регіоні. Саме такою є думка тих, хто дійсно найбільш об’єктивно може оцінити їх трудові здобутки.
А на початку трудового шляху були хвилювання і побоювання — чи зможуть, чи осилять ту межу, за якою починається справжній професіоналізм. Олена Анатоліївна посміхається: «Часом з’являлися і сльози, і перші розчарування, навіть трохи невпевненість у своїх силах, коли потрібно було починати втілювати теорію в практику. Мабуть, всі молоді спеціалісти через це проходять». Але роки наполегливої праці, щоденного відточення майстерності довели, що істинними професіоналами, лікарями з великої літери, не народжуються — ними стають, якщо любиш свою професію, якщо всім серцем співчуваєш ближньому і щиро прагнеш йому допомогти.
З часом з’явилася думка розпочати власну практику. Звісно, не лише заради вагомішого заробітку. Хотілося більше професійного простору, можливості втілювати в життя нові задуми, працювати на більш сучасному обладнанні, адже стільки нових технологій з’являється з кожним роком у галузі стоматології, а обмежена фінансуванням (чи, швидше, його відсутністю) державна медицина не має можливості навіть підступитися до них. Практично все, з чим і на чому працювали, — уже день вчорашній, а хотілося нових перспектив, нових можливостей. Розумів: саме за цим — майбутнє, запорука успіху.
Так і сталося — вже з самого початку приватний стоматологічний кабінет ТОВ «Одена» мав неабиякий успіх у Новограді-Волинському. Зрештою, подружжя Опанасюків на той час уже знали у місті як висококваліфікованих спеціалістів — і пацієнтів в ТОВ «Одена» записували у чергу за кілька тижнів. Це при тому, що графік роботи відразу ж був надзвичайно напружений. Хотілося встигнути багато, але двоє лікарів, як би вони не працювали, вже просто не в змозі були освоїти стільки роботи. Сергій Володимирович пригадує, що були такі пацієнти, яких доводилося записувати на дванадцяту ночі і працювати коло стоматологічного крісла цілий день та ще ніч — до 4-х ранку. Звісно, нікому несила витримати такий режим. Потрібно було розширятися, набирати на роботу ще спеціалістів. По суті, виникла необхідність відкривати власну стоматологічну клініку. А це — вже зовсім інші горизонти, інші можливості та перспективи. І — ще один ризик, ще одна перевірка на професіоналізм.
Тож вони викупили недобудоване приміщення по Житомирській, добудували ще декілька поверхів, і за якийсь час тут виріс стоматологічний центр, що міг би стати окрасою не лише провінційного містечка, а й обласного міста чи столиці. Все тут відразу створювалося на високому професійному рівні — від хорошої сучасної апаратури, обладнання та інструментарію, використання найкращих новітніх технологій — до прискіпливого підбору кадрів. У їх центрі мали працювати найкращі спеціалісти. Саме таких шукали по всій Україні, а багатьох — вчили за власний кошт. На цьому ніколи не економили, бо добре розуміли, що тільки за таким підходом до справи — успішне майбутнє.
Так і нині — на профе­сіо­налізмі в ТОВ «Одена» не заощаджують. Спеціалісти центру не лише відвідують курси підвищення кваліфікації, а й за рахунок фірми удосконалюють свої знання на різних форумах, семінарах, курсах, де можна навчитися чогось нового, зорієнтуватися в останніх досягненнях наукової стоматології, щоб завжди йти в ногу з часом.
Нині в цьому колективі працює 26 спеціалістів. Щодня — з 8 до 20 — приймають пацієнтів, навіть у суботу та неділю, без вихідних. Адже, якщо людині розболівся зуб, вона не може чекати, поки минуть вихідні чи свята — пояснюють, — а хворих з гострим зубним болем тут завжди лікують без черги.
«Одена» — чи не єдиний у регіоні стоматологічний центр, що працює за таким графіком. Фахівці приймають так, щоб було зручно людям, щоб мати можливість завжди допомогти пацієнту, повернути йому життєрадісність та гарний настрій.

Тут надають весь спектр стоматологічних послуг. А хірургічна служба, яку очолює Олена Анатоліївна, — єдина в місті серед приватних стоматологічних клінік. Тут успішно оперують, виконують найскладніші маніпуляції та, при необхідності, — видалення хворого зуба.
Саме ТОВ «Одена» найпершою придбала свій власний рентген-апарат, що дало можливість поставити діагностику та контроль якості лікування на значно вищий рівень, зекономити час пацієнтові, якому тепер нікуди не потрібно бігати за знімком, а за кілька хвилин можна отримати його відразу ж на фірмі.
Тут успішно втілили в життя та практикують таку новітню методику, як встановлення імплантантів. Висока якість протезування досягається завдяки наявності своєї сучасної зуботехнічної лабораторії, в якій освоєно виробництво без металевої кераміки і кераміки на основі цирконія.
Тож і не дивно, що на лікування саме в ТОВ «Одена» приходять не лише новоград-волинці. Сюди приїздять пацієнти практично з усіх куточків світу — Америки, Європи і навіть з далекої Африки та Китаю. І всі вони визнають, що українська стоматологія (прикладом чому є «Одена») — нині одна з кращих у світі, завдяки в першу чергу високому професіоналізму та відповідальності за свою роботу лікарів.
Чи можна говорити про те, що висока якість стоматологічних послуг нині доступна виключно забезпеченим людям? Сергій Володимирович доводить, що це далеко не так. Адже «Одена» пропонує настільки широкий спектр послуг, що обрати найкращий варіант, згідно з власними фінансовими можливостями, можуть люди і невеликих статків. Можна обрати дешевший матеріал, але він також буде якісним. Всі ці питання можна попередньо обговорити на консультаціях, які тут проводяться безкоштовно.
Хороша, сучасна матеріальна база ТОВ«Одена» приваблює не лише пацієнтів, а й тих, хто лише здобуває професію стоматолога. Так, студенти інституту медсестринства охоче набувають практичних знань та навиків на базі ТОВ «Одена», так само, як лікарі-гігігєністи, зубні техніки та багато інших майбутніх працівників галузі медицини.
Ну і ще одним вагомим показником визнання фірми «Одена» стають відзнаки та нагороди. А їх — чимало. І серед останніх — почесна відзнака міжнародного економічного рейтингу «Ліга кращих» Європейського стандарту рейтингування, де, згідно з державною статистикою України, було проведено аналіз динаміки економічних показників серед більш як тисячі підприємств України. В результаті «Одена» потрапила до «Ліги кращих підприємств України» і отримала «Зірку економіки України» 3 ступеня.
З нагоди Дня медичного працівника щиро вітаємо колектив ТОВ «Одена» з професійним святом та щиро бажаємо нових творчих успіхів та злетів!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА