ВПЕРШЕ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ — Й ОДРАЗУ НА П’ЄДЕСТАЛ!

ВПЕРШЕ НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ — Й ОДРАЗУ НА П’ЄДЕСТАЛ!

Це — про Андрія Касянчука, одного з кращих вихованців новоград-волинської секції кіокушин-карате. На дебютному у своїй спортивній кар’єрі чемпіонаті Європи серед дорослих (місто Сібіу, Румунія, 19 червня) Андрій здобув звання віце-чемпіона.
Рішенням тренера національної збірної Андрій був заявлений у категорію понад 90 кілограмів, хоча сам важить дещо менше. На попередньому етапі йому в суперники випав представник Німеччини. Із ним Касянчук розібрався досить впевнено: судді достроково зупинили бій, що проходив за повної переваги українця.
У півфінальному протистоянні Андрій зійшовся з болгарином. Після першого раунду було зафіксовано нічию по очках, але на другий раунд суперник Андрія, посилаючись на травму, не вийшов.
Таким чином — фінал. У суперниках — представник Польщі. «Бій був майже рівним. Я поступався всього декількома очками. Але наприкінці поєдинку пропустив удар, що став вирішальним. Можливо, відіграв роль досвід, адже всі мої суперники були старші», — прокоментував поразку в фіналі Андрій Касянчук.
Тим не менше, високе друге місце на чемпіонаті Європи — результат, що перевершив усі сподівання.
— Це — стрибок вище голови. Адже ніяких планів на перемогу ми не будували. За мету ставили познайомитися з такого рівня змаганнями, — вже після вдалого турніру зізнався тренер Андрія Касянчука Олександр Гордієнко.
— Ми дуже вдячні місцевим меценатам, завдяки фінансовій допомозі яких Андрій отримав можливість поїхати на цей чемпіонат, — додав тренер.
Ще один представник України (наших на чемпіонаті було всього двоє) — Ілля Шокур із Криму — також посів друге місце (у категорії до 90 кілограмів). Цих досягнень українців вистачило, аби здобути почесне третє загальнокомандне місце з-поміж десяти країн.
Олег БРЮХАНОВ