ХРОНІКА 31/2010

СТАЛО ВІДОМО, КОГО ВВАЖАТИ РЕЙДЕРОМ НА «ЖИТОМИРСЬКИХ ЛАСОЩАХ»
26 липня відбулось засідання комісії при ОДА з питань протидії протиправним поглинанням. Серед інших на розгляд було винесене питання щодо ЗАТ «Житомирські ласощі». Комісія схилилась до того, що рейдерами є люди, що працюють проти Юрія Лещинського.
За інформацією «Житомир-онлайн», заяву щодо рейдерських дій подав громадянин США і представник кампанії «Дельта Капітал СА», котрі є акціонером ЗАТ «Житомирські ласощі». В документі зокрема йшлось про те, що громадянин США Ігор Бойко, використовуючи недійсну довіреність від Швейцарської кампанії «Дельта Капітал СА», намагався перешкодити дійсним представникам взяти участь у зборах акціонерів 23 червня.
Слухання питання за участі обох сторін затягнулось на 40 хвилин. Аргументація пана Лещинського була підтверджена висновками перевірки УМВС України в Житомирській області. В них також йшлось про невідповідність довіреності пана Бойка та не допуск на збори акціонерів не лише пана Лещинського, який брав участь як акціонер, але й представника «Дельта Капітал СА» Жана Пола Ван Мюнстера. Міліція вважає, що пан Бойко «умисно увів в оману реєстраційну комісію» на зборах, не допускаючи за допомогою приватної охоронної фірми «Флагман-1» зазначених вище представників, щоб, використовуючи свою «не дійсну» довіреність, виступати від «Дельта Капітал СА» й ухвалити потрібні йому рішення.
«Антирейдерська» комісія при ОДА після викладення аргументів сторін прийшла до висновків, що по відношенню до представників Швейцарської кампанії «Дельта Капітал СА» в особі представника Жана Пола Ван Мюнстера та акціонера Юрія Лещинського мали місце рейдерські дії. Окрім цього, було ухвалене рішення звернутись до ОДА з метою встановлення контролю та моніторингу ситуації на фабриці та направлення документів на перевірку в обласну прокуратуру.
ГІНЕКОЛОГ ЗГВАЛТУВАВ ВЛАСНУ ПАЦІЄНТКУ
На Житомирщині пацієнтка звинувачує завідувача гінекологічного відділення у згвалтуванні. 23-річна дівчина Леся запевнила, що перебувала на стаціонарному лікуванні в гінекології, після огляду лікар в ординаторській скористався її безпорадним становищем і згвалтував.
У розмові зі слідчими лікар-гінеколог будь-які статеві стосунки з пацієнткою заперечує.
Завідувач гінекології після стандартної процедури огляду запросив дівчину у свій кабінет і там згвалтував, — твердить жінка.
Леся розповіла, що тільки вибігла з кабінету, одразу подзвонила родичам. Ті забрали її з лікарні.
Чутки про згвалтування пацієнтки гінекологом поповзли містечком.
Колеги завідувача гінекології малослівні. Кажуть, уже давно його не бачили, бо він то на лікарняному, то у відпустці.
Колишня колега гінеколога Ірина Олександрівна розповіла, що підозрюваний лікар — поважна людина і добрий фахівець.
Лікар-гінеколог, який, мовляв, згвалтував пацієнтку, спілкується лише телефоном. Усі звинувачення категорично відкидає. Каже, це шантаж. До того ж, має відповідні медичні висновки, що у своєму віці не спроможний до статевих стосунків.
У прокуратурі пояснюють, свідків згвалтування немає. Єдиний доказ — судово-медична експертиза.
Заступник прокурора Житомирської області Анатолій Кондратюк повідомив, що слідство по справі ще не закінчено, і зараз не варто говорити про те, чи достатньо доказів чи недостатньо.
Адвокат потерпілої запевнив, що у справі є достатньо доказів.
За фактом згвалтування порушено кримінальну справу. Якщо вину лікаря доведуть, йому загрожує до 5 років ув'язнення.
ЗАТРИМАЛИ ГРОМАДЯНИНА ГРУЗІЇ
За інформацією УМВС України в Житомирській області, 28-річного громадянина Грузії, що розшукувався правоохоронними органами своєї батьківщини, затримали оперативники карного розшуку на Житомирщині.
Наприкінці червня через Національне бюро «Інтерполу» до УМВС України в Житомирській області надійшла інформація про те, що Генеральною прокуратурою республіки Грузії у лютому 2010 року оголошено в розшук 28-річного жителя Батумі. Відносно чоловіка у вересні 2009 року було порушено кримінальну справу за фактом порушення умов розмитнення товарів, підробки документів, внесення завідомо неправдивих даних до митних декларацій. У результаті цих дій державі Грузії було завдано збитків в особливо великих розмірах. За інформацією іноземних колег, розшукуваний перетнув кордон України і може знаходитись на Житомирщині.
Тож оперативники карного розшуку УМВС України в Житомирській області відпрацьовували можливі зв’язки чоловіка. Так, з’ясувалось, що він народився і до 6-річного віку проживав у Житомирі, тут у нього і донині залишились рідні. Побувавши за встановленою адресою, міліціонери переконались, що розшукуваний дійсно перебуває в обласному центрі. Однак, затримувати за місцем проживання не стали. Було розроблено комплекс спеціальних заходів, у результаті яких чоловіка затримали без втручання сторонніх осіб.
Загалом же, повідомив начальник відділу розшуку злочинців і зниклих громадян УКР УМВС України в Житомирській області Іван Сташко, під час проведення на території області державної спеціальної оперативно-профілактичної операції «Розшук», що тривала наприкінці червня, встановлено місцезнаходження 99 осіб, розшукуваних за вчинення різних злочинів, у тому числі 2 із затриманих нанесли тяжкі тілесні ушкодження іншим, 8 — скоїли грабежі, 2 — розбійні напади та 3 — дорожньо-транспортні пригоди.
За цей же час міліціонери затримали 10 обвинувачених та підсудних, які розшукувались правоохоронними органами інших областей України.
Окрім того, встановлено місця перебування 26 безвісти зниклих осіб, 7 з яких було оголошено в розшук ще у минулих роках.
«Рупор Житомира»