ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ СВЯТИХ ЦАРСЬКИХ МУЧЕНИКIВ I СТРАСТОТЕРПЦIВ

ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО НА ЧЕСТЬ СВЯТИХ ЦАРСЬКИХ МУЧЕНИКIВ I СТРАСТОТЕРПЦIВ

\"ПРЕСТОЛЬНЕ17 липня на території української православної церкви, що знаходиться у мікрорайоні «Дружба», де настоятелем є протоієрей Валентин, відбулося престольне свято нашої парафії — на честь Святих Царських мучеників і страстотерпців. Завдяки йому та його молитвам у нас є церква і будується нова, при церкві існує недільна школа та молодіжний клуб активного покоління «NIKA». Доброта, любов до Господа, людей енергія, яка є в душі отця Валентина, передається його прихожанам, які раді допомогти в будь-яку хвилину.
Ось уже четвертий рік поспіль отець Валентин фінансує та організовує престольне свято нашої церкви. В цей день біля церкви зібралося до 400 прихожан та шість священиків, які відслужили водо-святний молебень за благодійників нашої парафії, проскомідію та Божественну літургію, після богослужіння — хресний хід навколо храму та святкова трапеза.
Не залишилися на цьому святі осторонь активісти молодіжного клубу, які організували «Ярмарок солодощів» випечених власними руками.
\"ПРЕСТОЛЬНЕЯрмарок був незвичайним в тому, що ціни на солодощі ніхто не виставляв, а на столі стояла скринька, в яку покупці самі, по-можливості, кидали гроші, вибирали печиво, яке їм сподобалося, активісти в свою чергу дарували їм в подарунок повітряну кульку. Відкривши скриньку, діти були приємно здивовані і щиро раді, бо ярмарка вдалась на славу. Кошти, зароблені під час ярмарки, активісти використають на благодійну допомогу ближнім і на закладання фруктового саду на території клубу.
Такі свята необхідні для згуртування, спілкування, відчуття поваги, любові до ближнього та переосмислення сенсу свого життя і проникненню любові до діяння добрих справ, і співчуття, творячи милість, і ближнім і дальнім. А завдання кожного християнина — наполегливо працювати, чесно жити, доброзичливо ставитися один до одного, бути відповідальним за день завтрашній.
Кожна гарна справа, зроблена людиною, як переконує Святе письмо, є доброю в очах Господніх. Пам’ятаймо про це повсякчас: у сімейних стосунках, на роботі, в колі друзів, у громадських місцях. Зичимо кожному непохитної віри у краще майбутнє, доброї власної волі творити це майбутнє,гарних нових починань в ім’я духовного збагачення.
Волонтери молодіжного клубу «NIKA»