НОВИЙ КОСТЕЛ — ОКРАСА МIСТА

НОВИЙ КОСТЕЛ — ОКРАСА МIСТА

\"НОВИЙКРАСИВО, ЗАТИШНО, КОМФОРТНО: НОВОЗБУДОВАНИЙ ХРАМ ПЕРЕВЕРШИВ УСІ ОЧІКУВАННЯ НОВОГРАДЦІВ
Вісім років тривало будівництво костелу, що у районі автовокзалу. Рівно стільки минуло з того часу, як у 2002-му єпископ Києво-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви Ян Пурвінський освятив територію, на якій мало розпочатися будівництво. Потому храм почали зводити, а через два роки у його стіну було вмуровано наріжний камінь з гробу апостола Святого Петра, що у Римі. Символічно, що сталося це 25 вересня 2004-го, а рівно за шість років, у цей же день, відбулася подія, що остаточно ознаменувала появу у Новограді-Волинскьому нового храму — Христа Царя Всесвіту.
\"НОВИЙЦією подією стало освячення новозбудованого костелу, на яке прибули гості міста: високе духовенство, священики з різних областей України, а також представники місцевої влади та декілька сотень новоград-волинців. Для парафіян обряд освячення мав величезне значення — довгий час католики мали лише один храм — на Смолці. Вмістити усіх віруючих він не міг, та й добиратися на другий кінець міста було далеко і незручно. Тож невипадково люди мріяли про появу іншого храму, а цими вересневими днями їх мрія здійснилася.
\"НОВИЙ— Надто довго ми будували міста і села, але настала потреба будувати храми духовні,— у своїй святковій промові, зокрема, зазначив єпископ Ян Пурвінський. — Цю роботу належить виконувати священникам. Тож символічний ключ я передаю у руки настоятеля Віталія Безшкурого. Хочу подякувати усім, хто спричинився до появи костелу: архітектору, котрий подбав про стиль та зовнішній вигляд храму, численним спонсорам та парафіянам, які допомагали у будівництві, будівельникам, котрі зводили храм, цегла за цеглою, впродовж багатьох років. Нехай Бог віддячить усім цим людям.
Усі, хто хоч раз побував у костелі, в один голос зауважують: враження від новобудови — світлі, приємні та радісні. Тут почуваєшся дійсно у затишній духовній атмосфері, високі світлі стіни дарують думкам відчуття незамкненого простору, польоту. В усьому відчувається європейський смак, релігійні традиції гармонійно поєднуються із сучасним плином життя.
\"НОВИЙПриємно, що на службах у костелі завжди багато малечі. Парафіяни відзначають, що робота з дітьми тут поставлена на високому рівні, проводяться заняття у недільній школі, духовні наставники багато уваги приділяють не лише релігійному, а й патріотичному вихованню маленьких парафіян. Спів дитячого хору під органну музику має багато шанувальників та заслуговує окремої похвали.
Освячення новозбудованого храму Христа Царя Всесвіту — історична подія для Новограда-Волинського. Ми стали духовно багатшими.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Юрія МЕЛЬНИКА

\"НОВИЙ \"НОВИЙ