ПРОБЛЕМИ МІКРОРАЙОНУ «СМОЛКА»: І ЗУПИНКА — НЕ ТАМ, І ДОРОГА — «РОЗБИТА»

Десь чотири роки тому зупинку автобуса «Костьол» навіщось перенесли на 30 метрів уперед. Нам різниці немає, але старе місце було рівне, вкатане. Дуже зручно було виходити з автобуса, навіть взимку.
Нове місце для зупинки — ціла біда. Горба не зчесали, автобус зупиняється внизу, і з нього треба виходити вверх. Літом ще нічого, а ось зимою — від слизоти часом пасажири «летять» під колеса автобуса (сама падала не раз). А діти — всім тілом падають під колеса… Особисто я декілька разів дзвонила у міськвиконком, але віз і нині там.
Навпроти цієї зупинки збудували магазин, але «зебри» для пішоходів через дорогу немає. Пішоходи перебігають дорогу, а водії не хочуть гальмувати. Особливо «несуться» важковагові автомобілі, що везуть з кар’єра щебінь. Вже один чоловік побував під їхніми колесами. Жителі сподівалися, що після цього з’явиться «зебра». Але ж, — ні. Мені у міськвиконкомі сказали, що за це відповідає Баранівка. Дивно!
Ще одне. Всі, мабуть, знають, що по вулиці Водопровідній тягнеться центральний водогін на все місто. Але хай проїде міський голова і хоч гляне, що робиться, тільки звернувши від костьолу ліворуч.
Років п’ять тому «тягли» газ, перерили дорогу в двох місцях. Десь років три взагалі не ремонтували, потім злегка засипали — як завжди, в дощ. І цього ремонту вистачило на один сезон.
Потім «великому пану» 16-тонні автомашини возили ціле літо грунт на город. Дорогу так розбили, що вже неможливо ями обійти.
Колись міський голова обіцяв після ремонту центральної частини міста зайнятися околицями. Дуже цікаво, коли це буде? Не хочуть ремонтувати, то хоч би поставили знак, щоб заборонити проїзд.

На прохання жителів вулиць Водопровідна й 50 років Жовтня, Р.КОВАЛЬОВА