ОБ’ЄДНАЙМОСЯ ЗАРАДИ ЧИСТОГО ДОВКІЛЛЯ

ОБ’ЄДНАЙМОСЯ ЗАРАДИ ЧИСТОГО ДОВКІЛЛЯ

\"ОБ’ЄДНАЙМОСЯ25 серпня у мікрорайоні «Дружба» м.Новограда-Волинського відбулася добровільна екологічна акція «Об’єднаймося заради чистого довкілля» у рамках проекту «LETS DO IT», організована молодіжним клубом активного покоління «NIKA».
Екологічна подія розгорнулася на узбіччі лісу дорогою до річки та понад берегом річки Случ, де стоять багатовікові стрункі сосни, а серед них аж рябіє в очах від паперу, поліетилену, пластику, битого скла, пляшок, банок з-під пива...
\"ОБ’ЄДНАЙМОСЯМи щоденно, особливо в літню пору, йдемо на відпочинок до річки, лісу. Тільки не всі здатні зібрати після себе сміття, а навпаки, ще з власного дому можуть вивезти до лісу.
Активісти розмістили у людних місцях мікрорайону «Дружба» та сторінках преси оголошення про прибирання із закликом не бути байдужими до нашого довкілля, об’єднатися і прийти на допомогу активістам та природі. На жаль, ніхто на допомогу не прийшов, окрім 17 активістів, які зібрали 61 мішок сміття. Проте знайшлися «добродії», які, не задумуючись, порозривали мішки та розкидали сміття, яке активісти-діти змушені були збирати вдруге під час дощу. Ось так наші люди вміють допомагати та цінити труд дітей. Але все ж таки світ не без добрих людей. Власник магазину та окремі жителі даного мікрорайону допомогли у придбанні гумових рукавичок та мішків для сміття. У організації вивезення сміття допомогла еколог житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради.
\"ОБ’ЄДНАЙМОСЯАкція відбулася на творчому підйомі, дружно і весело. Було приємно працювати з завзятими активістами, які мріють бачити наше місто чистим. Учасники акції обговорювали ідеї, як можна поширювати свідоме ставлення до сміття серед населення. До речі, як виявилось, одним із прикладів зменшення об’ємів сміття є просте ручне зминання пластикових пляшок та алюмінієвих банок.
Для того, щоб чудові, мальовничі, багаті флорою та фауною соснові насадження та береги наших річок, не потопали у смітниках, активісти закликають не смітити, не бути байдужими і ставати на порятунок нашого довкілля, адже власним недбальством ми завдаємо шкоди самим собі.
Волонтери молодіжного клубу активного покоління «NIKA»