ПЕРШИЙ ДЗВОНИК ПОКЛИКАВ У КРАЇНУ ЗНАНЬ

ПЕРШИЙ ДЗВОНИК ПОКЛИКАВ У КРАЇНУ ЗНАНЬ

\"ПЕРШИЙЯскравим та незабутнім стало свято першого дзвоника, що започаткувало у школах Новограда-Волинського новий навчальний рік. Цього дня ми побували у загальноосвітній школі №2, де нині набрано першокласників-шестирічок, які здобуватимуть знання за абсолютно новою, розвивальною технологією навчання. Для дітвори створені спеціальні умови – проведено реконструкцію приміщення, обладнано навчальні та ігрові кімнати.
Варто також особливо підкреслити те, що дружний і злагоджений педагогічний колектив цього навчального закладу, на чолі з директором Любов’ю Георгієвною Гарбовською, докладає всіх зусиль для того, аби школа стала для її вихованців рідною домівкою, де не лише навчають, а й плекають кожну дитину як особистість. З цією метою було створено і розроблено програму «Школа-родина», де процес виховання дитини як особистості формується на основі понять добра, краси, любові, праці та поняття честі. Педагоги розуміють, як важливо те, щоб кожна дитина приходила в школу з радістю, здобувала і не втрачала тут бажання вчитися, відчувала, що її завжди зрозуміють і підтримають, допоможуть вирішити проблеми та перебороти життєві труднощі, радітимуть її успіхам та досягненням.
Тож на урочистій лінійці з нагоди першого дзвоника очі дітвори сяяли радістю, а тепле вересневе сонечко по-особливому зігрівало серця і додавало гарного, святкового настрою. Свято було особливим – на ньому дітей вітали їх улюблені казкові герої, прозвучали пісенні номери. З початком нового навчального року школярів привітала заступник міського голови В.С.Титяневич та директор школи Л.Г.Гарбовська, а від депутатів міської ради виступив депутат від блоку Литвина Олександр Гарбовський.
Приємно здивувало також оформлення класів та вхідних дверей до кожного з них. Тут не було офіційних табличок з нумерацією, а кожен клас обрав для себе милозвучну назву єдиної, дружної родини, і ця назва квітами оформлена на дверях. «Трояндова», «Солов’їна» та інші родини радували око не лише дітвори, а й батьків, яким найбільше хочеться, аби дитина з радістю йшла в школу і відчувала себе тут затишно, як вдома.
І саме таку атмосферу створюють в ЗОШ №2. Щиро хочеться побажати школі та її педагогічному колективу успіхів. А також вітаємо всіх вчителів та школярів Новоград-Волинського міста та району з новим навчальним роком!
Лариса ГЕМБАРСЬКА, Фото Віктора ТИМОЩУКА