ХРОНІКА 44/2010

20 жовтня до міськвідділу міліції із заявою про крадіжку грошей та іншого майна звернулася мешканка м. Новоград-Волинський. Окрім грошей у сумі 1000 гривень, заявниця виявила ще й зникнення мобільного телефону, проте до останнього сподівалася, що пропажа знайдеться. Шукала з чоловіком цілу ніч. Коли ж зрозуміли, що без сторонньої допомоги не обійшлося, звернулися до міліції.
Пані Світлана із чоловіком та 3-річною дитиною приїхала до нашого міста із м.Бердянськ. Для проживання подружжя винайняло квартиру, обоє влаштувалися на роботу. Рідних, які б могли доглянути за дитиною, поки дорослі на роботі, на жаль, у молодої сім’ї у нашому місті не було.
З Вірою потерпіла познайомилася на роботі, проте на даний час та не працює. За словами обох жінок, подругами вони не були та й знали одна про одну небагато. Якось зустрівшись у місті, Світлана запитала, чи не могла б Віра, час від час, приглядати за дитиною, коли вона з чоловіком на роботі, на що остання люб’язно погодилася, так як власної сім’ї не мала. Світлана довірила новоспеченій няні ключі від квартири, тому що Віра мала приходити до них додому. Нянька дійсно добросовісно виконувала усі прохання батьків по догляду за дитиною. Та тішилося подружжя недовго.
19 жовтня до Світлани зателефонувала мати, котра повідомила, що на банківську карточку вона надіслала дитині гроші. Картка лежала у гаманці, де також знаходилися заощадження сім’ї — 1000 грн. Заглянувши на полицю, де зберігалися статки, Світлана виявила, що усе зникло. Проте сподівалася, що все ж таки пропажа знайдеться. Рано-вранці жінка звернулася до правоохоронців.
Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце пригоди, встановила день за днем тих, хто приходив у квартиру потерпілих, інші обставини, які б могли допомогти оперативно розшукати злодія. Крім того, на місці злочину були вилучені сліди пальців рук. Віру подружжя востаннє бачило два дні тому.
За вказаною адресою можливого проживання добродійки-няньки негайно виїхав дільничний інспектор, який обслуговує дану дільницю. Вдома нікого не було. Поспілкувавшись із сусідами, дільничний інспектор зрозумів, про кого йде мова. Вже за годину Віра була доставлена до міськвідділу міліції.
— Понімаєте, із Свєтою ніхто на роботі особо не дружив, я тоже. Але по добротє душевной я согласилася, бо нічим не займаюся, — розповіла дільничному затримана. Жінка зізналася, що гаманця з грошима поцупила ще 16 жовтня, а наступного дня, як ні в чому не бувало, прийшла доглянути малого. Потім прихопила ще й мобільний телефон, яким ніхто не користувався, а лежав на телевізорі. Викрадених грошей 39-річній Вірі вистачило на два дні п’янок-гулянок. Коли ж вони закінчилися, вона продала телефон незнайомцю за 30 гривень.
У недалекому минулому Віра мала чоловіка та двох діток. Проте захоплення жінки спиртним стало пристрастю, що зруйнувала сім’ю. Дітей жінки виховує свекруха.
Правоохоронці проводять дослідчу перевірку. По її закінченню зібрані матеріали будуть передані слідчому для порушення кримінальної справи за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка).
21 жовтня до міськвідділу міліції із заявою про крадіжку майна з власного будинку звернулася жителька міста Новограда-Волинського. Жінка повідомила, що невідомі викрали чотири мобільних телефони.
Слідчо-оперативна група, що виїхала на місце події, встановила, що зловмисники проникли у будинок 57-річної жінки через вікно, витягнувши шибки скла. В ході огляду місця пригоди також були вилучені сліди пальців рук. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи зі встановлення зловмисників.
23 жовтня, біля одного з дискоклубів міста, оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали гр.В., місцевого жителя, у якого під час поверхневого огляду у кишені штанів виявили та вилучили паперовий згорток із подрібненою рослинною сумішшю зеленого кольору, вагою близько 10 грамів. 26-річний молодик зізнався, що вміст згортка — нещо інше, як наркотик марихуана, який він прихопив із собою на дискотеку для власних потреб.
У недалекому минулому затриманий вже був засуджений за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, до 5 років та 4 місяців позбавлення волі. Наразі триває дослідча перевірка, за результатами якої вирішуватиметься питання про порушення проти чоловіка кримінальної справи за ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркозасобів), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
21 жовтня до чергової частини МВ надійшла заява жителя с.Кропивня про те, що невідома особа у період часу з 16.00-17.30 викрала його мобільний телефон.
У ході оперативно-розшукових заходів дільничний інспектор встановив, що крадіжку скоїв сусід заявника, котрий того дня заходив до потерпілого, щоб з’ясувати, чи є у його будинку світло. Виходячи з дому потерпілого, 52-річний чоловік на столі у веранді побачив мобільний телефон. Так як гостя ніхто не проводжав, він вирішив прихопити телефон із собою.
У діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбачені ст.185 КК України (крадіжка).
23 жовтня в чергову частину міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення мешканки с.Радичі Ємільчинського р-ну. Жінка повідомила, що невідома особа викрала з її сумочки гаманець, в якому знаходилися гроші в сумі 320 гривень.
Того дня жінка приїхала у м.Новоград-Волинський з онукою скупитися. По дорозі до вокзалу бабуся вирішила зайти у взуттєву крамницю. Зайшовши у магазин, 9-річну дівчинку з сумками, серед яких була і жіноча сумочка з гаманцем, бабуся залишила біля входу. Проте, поки жінка вибирала, від нагляду за речами відволіклася й дівчинка, котра також розглядала те, що її цікавило. Пенсіонерка пригадує, що у крамниці вона востаннє бачила гаманець, так як у приміщенні розмовляла по телефону, який поклала у сумочку. Згадала жінка і те, що сумочку вона залишила відкритою.
О.ВЛАСЮК, помічник начальника МВ