СПИРТНЕ «ДИТЯЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ»

Куди дивляться батьки, коли п’ють діти? На превеликий жаль, для нас дорослих — це згубне явище стало буденною нормою життя. Дорослі, проходячи повз, рідко зроблять зауваження, а найчастіше — байдуже відвернуться, забуваючи при цьому, що пасивне зло небезпечне своїми, на перший погляд, мало помітними, проте незворотними негативними наслідками. Подумати про те, чому і звідки у руках дитини з’явилася пляшка або цигарка, у нас не вистачає часу. Сьогодні бачимо чужу дитину — осуджуємо її батьків, а завтра на цьому ж місці хтось може побачити ваше дитя — осудять вас. Та словами біди не відвернеш і горю не зарадиш.
Масштаби прибутків від продажу спиртних напоїв захмарні, порівняно з покаранням, що передбачене ст.156 КУпАП (Порушення правил торгівлі алкогольними і тютюновими виробами), у вигляді штрафу від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Як повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Віктор Володимирович Прилипко, з 25 липня по 1 вересня на території міста та району тривали комплексні профілактичні заходи, спрямовані на попередження пияцтва серед молоді та продажу неповнолітнім спиртних і тютюнових виробів.
— У багатьох торгових закладах висять оголошення на кшталт «Я не продаю неповнолітнім спиртне та цигарки». Та під час рейдів міліціонери переконалися — заради прибутків власники крамниць не гребують нічим, — розповів Віктор Володимирович.
25-річний продавець одного з магазинів міста продала 15-річному любителю гострих «одурманюючих» відчуттів пачку цигарок «Bond». 18-річних молодиків було затримано в місті, так як ті близько 2:00 год. ночі «доганялися» пивом разом з двома неповнолітніми. І такі факти, на жаль, непоодинокі. За появу в громадському місці у нетверезому стані (ст.178 КУпАП ) затримано більше двох десятків неповнолітніх віком від 15 років. Працівниками Новоград-Волинського МВ УМВС зафіксований не один випадок появи підлітків у громадських місцях з пляшкою пива або слабоалкогольного напою в руках.
Чому дорослі закривають очі, коли їхня дитина бере до рук пляшку пива чи вина? Чому наші діти у ранньому віці зі спиртним святкують гучні дні народження та інші свята? Шановні батьки, саме ваша вчасна порада чи допомога дорослої людини може врятувати дитину від багатьох нерозважливих вчинків.