ТЕСТОДРОМ 46/2010

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Хто воював з вітряками? А. Д’Артаньян. Б. Дон Жуан. В. Дон Кіхот. Г. Річард Левове Серце.

  2. Чим закликав Остап Бендер вдарити по «бездорожью и разгильдяйству»? А. Будівництвом доріг. Б. Постами міліції. В. Автопробігом. Г. Комуністичною працею.

  3. Про яку річку співала

  4. Л. Зикіна: «Издалека-долго ...»? А. Дніпро. Б. Волгу. В. Ніл. Г. Случ.

  5. Який письменник вважав, що рідко який птах долетить до середини Дніпра? А. М.Гоголь. Б. О.Гончар. В. П.Загребельний. Г. О.Вишня.

  6. Абебе Бекіла став олімпійським чемпіоном з бігу, вразивши всіх тим, що подолав всю дистанцію... А. Задом наперед. Б. Босим. В. Кроком в 3,5м. Г. Без трусів.

  7. Вест – це міжнародна назва .... А. Сходу. Б. Заходу. В. Півдня. Г. Півночі.

  8. Капітаном олімпійської збірної СРСР з футболу у 1956 році був ... А. Брутто. Б. Нетто. В. Тара. Г. Віра.

  9. Чим не є доміно? А. Архітектурним елементом. Б. Плащем з капюшоном у католицьких монахів. В. Маскарадним костюмом. Г. Настільною грою.

  10. Як називався перший звуковий фільм Ч.Чапліна? А. «Нові часи». Б. «Вогні великого міста». В. «Малюк». Г. «Золота лихоманка».

  11. Яка газета у 1976 році вперше назвала Маргарет Тетчер «залізною леді»? А. «Красная звезда». Б. «Правда». В. «Известия». Г. «Гудок».


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ