ЧОМУ ЗАТРИМУЮТЬ ОПЛАТУ ДЕКРЕТНИХ ВІДПУСТОК?

Упродовж останніх місяців по місту спостерігаються відчутні затримки з оплатою лікарняних. Надто, що стосується декретних відпусток, адже в цьому випадку йдеться про доволі значні суми. Про це говорять не лише пересічні мешканці, котрі чекають грошей, це підтверджують і бухгалтери підприємств і організацій.
За коментарем щодо цієї ситуації ми звернулися до директора Новоград-Волинської міської виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду­ соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Віктора ШАЛУХІНА.

— Дійсно, на сьогодні Фонд винен новоград-волинським підприємствам, установам і організаціям близько півмільйона гривень, — визнав проблему Віктор Андрійович. — Саме на цю суму недофінансовано Новоград-Волинський з обласного відділення Фонду.
— Перебої з фінансуванням почалися ще в середині минулого року, — продовжив Шалухін, — 2010-ий став першим роком, коли станом на 1 січня була заборгованість за рік минулий.
— Всього за дев’ять місяців поточного року Новоград-Волинською міською виконавчою дирекцією Фонду соцстраху профінансовано 8 мільйонів 614 тисяч гривень — кошти, що були спрямовані на виплату допомоги. Але на 1 жовтня цього року заборгованість досягла мільйона гривень. Як бачимо, за місяць сума боргу зменшилася наполовину, — підкреслив керівник місцевої дирекції.
— Кошти надходять, проте не в повному обсязі. Тому, в першу­ чергу, направляємо їх тим, у кого мають місце невиплати лікарняних у зв’язку з вагітністю й пологами. Фінансуємо в порядку подання­ заяв, — зауважив Віктор Шалухін.
Тим часом деякі джерела мережі Інтернет розмістили інформацію про виявлені ­порушення у роботі виконавчої дирекції Житомирського­ ­обласного відділення Фонду­ соцстраху. Доки йде з’ясування, що й до чого, кошти з рахунків Фонду, нібито, не ­можуть бути спрямовані по районних ­виконавчих дирекціях, бо ­рахунки обласного відділення… «заморожені».
Втім, Віктор Шалухін зберігає оптимізм і надіється, що до 1 січня 2011 року забор­гованість Фонду перед новоград-волинцями буде ліквідовано.
Олег БРЮХАНОВ