ОФІЦІЙНО

СВЯТКОВЕ ВІДКРИТТЯ ЗАГАЛЬНОМІСЬКОЇ ЯЛИНКИ
19 грудня, о 16:00, на площі Лесі Українки відбудеться святкове відкриття загальноміської ялинки. Запрошуються малеча та дорослі взяти участь у заході. На Вас чекають розваги та багато сюрпризів.
УВАГА! ПЕРЕКРИЮТЬ РУХ!
Згідно з розпорядженням міського голови В.І.Загривого від 14.12.10 №52(о), з 19 грудня 2010 року по 14 січня 2011 року, в зв’язку з проведенням новорічних свят, на площі Лесі Українки буде перекритий рух для автотранспорту. Додатково будуть виставлені необхідні дорожні знаки.
ДО УВАГИ ГОРОДЯН!
Наступного року Україна відзначатиме 20 років своєї незалежності — знаменна подія. Вже розпочалася підготовка до свята «Лесині джерела» та свята міста. Міський голова виступив із ініціативою щодо створення в нашому місті нових сучасних пам’ятників. Поки що наші вулиці, парки, сквери прикрашають знаки радянської епохи. За останні роки у Новограді-Волинському з’явилися лише статуя Матері Божої на подвір’ї костелу, «Серце закоханих» та маленька скульптура матері з дитиною у міському Парку культури та відпочинку.
Міська влада вважає, що в нашому древньому і вічно молодому Звягелі живуть талановиті люди, є гарні здобутки. Це — і багата на події історія, і ексклюзивна продукція. В сусідніх українських містах за останні роки вже з’явилися скульп­тури представників різних професій, а також деруну, салу, варенику. Певні ідеї вже народилися і серед новоград-волинців. Отже, чекаємо від всіх талановитих та креативних представників громади цікавих тем та пропозицій щодо спорудження нового пам’ятника (тел. 2-15-90, email: nv.inform@meta.ua).
НЕ РУБАЙТЕ ЯЛИНОК!
Наближається Новий рік, і кожен мріє його зустріти біля новорічної ялинки. У ці передсвяткові дні чимало любителів — не тільки принести до оселі лісову красуню, а й заробити на цьому.
Проти подібних «природолюбів», з метою забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконних вирубок, на варту стали в ці дні працівники державної лісової охорони. Всі ялинки, що поступають у реалізацію, повинні клеймуватися відпускними клеймами, а в разі їх відсутності, — ялинки розцінюються, як незаконно заготовлені, вилучаються, а власники притягуються до відповідальності згідно з чинним законодавством.
Нагадуємо, що шкода, завдана природоохоронному законодавству за одну ялинку в нижньому зрізі до 10 см, — 173 грн. плюс адмінштраф — 85-170 грн.
ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» також проводитиме реалізацію новорічних ялинок з лісництв та майстерських дільниць за цінами — від 18 до 45 грн. (відповідно — висота від 1 до 3 м).
С.А.НУСБАУМ, директор ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ»