НОТАТКИ З СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

У четвер, 16 грудня, відбулося засідання другої сесії міської ради шостого скликання. Одне з ключових питань, що розглядалося, — інформація про хід виконання програми соціально-економічного розвитку міста за 2010 рік.
З цього питання перед депутатами прозвітував заступник міського голови Сергій Колотов, котрий наголосив на тому, що головними пріоритетами у 2010 році, зокрема, були: будівництво нових водоочисних споруд, продовження будівництва ЗОШ №8, реформування галузі охорони здоров’я, створення сучасної моделі управління якості, що базується на умовах міжнародного стандарту якості ІСО, створення центру надання адміністративних послуг, енергозбереження та енергоефективність бюджетних установ, покращання енергозабезпечення міста.
Сергій Юрійович детально охарактеризував кожен­ із цих пріоритетів, що стосується будівництва нових водоочисних споруд, то, як вже відомо, Водоканал, за згодою міської ради, бере кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку на модернізацію. Зокрема, там передбачаються і певні роботи щодо очисних споруд і багато чого іншого: заміна застарілого насосного ­обладнання, частково заміна водоканалізаційних мереж, автоматизація виробництва, очистка водосховища.
Було декілька засідань робочої групи щодо того, доцільно чи недоцільно брати кредит. Думки були різні, але все ж таки більшість переконана, що дешеві гроші, які сьогодні дає банк, — конче необхідні. Адже навряд чи ми дочекаємося від держави багатомільйонних капітальних вкладень, зокрема, в наш Водоканал. Ті міжнародні гранти, які можна періодично вигравати, зазвичай носять мізерний характер. Це, у кращому випадку, сотні тисяч гривень. Тому, враховуючи критичні ситуації на цьому підприємстві, потрібно щось робити.
Далі — продовження будівництва ЗОШ №8. У цьому році вже надійшло більше 3 мільйонів гривень, вони мають бути освоєні, і подана заявка на наступний рік. Щоб повністю завершити школу і здати її в експлуатацію, потрібно ще десь 10 мільйонів гривень. Колотов С.Ю. повідомив депутатам про те, що підготовлені листи до Голови Верховної Ради Володимира Михайловича Литвина. Він обіцяв сприяти у позитивному вирішенні цього питання. Очікується, що вже в наступному році ці 10 мільйонів можуть бути передбачені в Державному бюджеті України.
(Продовження в наступному номері)
Лариса ГЕМБАРСЬКА