ШЛЯХ ДО УСПІХУ — У ВЗАЄМОДІЇ З БАТЬКАМИ

Реалізація в дошкільних навчальних закладах завдань Базової програми «Я у Світі», що націлює на гуманістичну особистісну орієнтацію всієї педагогічної діяльності, потребує тісної співпраці педагогів з родинами вихованців.
Вкрай важливою є організація просвітницької роботи з батьками для підвищення рівня їхніх теоретичних і практичних знань з питань особистісно орієнтованого підходу до розвитку мовлення дитини, з'ясування причин його порушень та пошуку спільних шляхів своєчасного їх подолання та попередження.
Досвідом такої співпраці з родинами ділилися дошкільні навчальні заклади №6 і №16 з колегами області на семінарі для вчителів-логопедів. У рамках семінару в дошкільному навчальному закладі №6 «Дзвіночок» відбулося розширене засідання постійно діючого консультативного пункту для батьків, метою якого було розв'язання запитів батьків із «Скриньки довіри», з проблем корекції мовлення дітей.
Завдяки використанню інтерактивних форм співпраці, ­активну участь в обговоренні проблем та шляхів допомоги дітям взяли не лише запрошені на засідання спеціалісти дошкільного навчального закладу, зокрема, дитячий лікар-психіатр Червенюк Д.Г., психолог Петрук О.Ф., вчителі-логопеди Савчук І.В. і Башмакова Н.О., вихователь логопедичної групи Макущенко В.М., вихователь-методист Рижківська Р.М., а й усі учасники семінару — досвідчені фахівці області. Це сприяло жвавому обміну досвідом фахівців і батьків, наданню кваліфікованої консультативної допомоги у визначенні причин порушень мовлення та варіативних шляхів допомоги дітям.
З.МЕДВЕДЧУК, завідуюча ДНЗ №6