А СНІГ НЕ ЗНАВ І ПАДАВ…

Час готувати сани? Таке складається враження цими днями. Адже на свята ситуація з дорогами — дуже непроста. Якщо у місті з розчисткою проїжджої частини ще якось справляються, то у районі до багатьох сіл у новорічну пору — не дістатися. У редакцію звертаються і місцеві жителі, і приїжджі. Дехто уже по кілька днів перебуває у Новограді-Волинському, сподіваючись на те, що дороги почистять і можна буде дістатися до своїх рідних у село.
З проханням прокоментувати ситуацію редакція звернулася до заступника голови райдержадміністрації Андрія Борисовича ПОЛІЩУКА:
— Справді, у зв’язку із снігопадом та хуртовинами, сталася критична ситуація щодо забезпечення належного сполучення між населеними пунктами району, внаслідок чого ускладнюється рух автомобільного транспорту, в тому числі автобусів на маршрутах загального користування, автомобілів швидкої допомоги, пожежної техніки, підвезення населенню продуктів харчування та товарів першого попиту.
У районі створено і діє штаб з ліквідації нестандартної ситуації. Організовано роботу органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій щодо розчищення від снігу доріг комунальної власності. Начальником штабу призначено Левченка Ю.П. — начальника відділу надзвичайних ситуацій райдержадміністрації (тел. 5-24-85); уповноваженого з ліквідації надзвичайної ситуації — Поліщука А.Б. — заступника голови. Складено та погоджено графік відновлення автомобільного сполучення з населеними пунктами району.
Разом з тим існує проблема розчищення доріг загального користування місцевого значення, що обслуговуються філією «Новоград-Волинський райавтодор», через відсутність фінансування та брак снігоприбиральної техніки.
Райдержадміністрація допомагає філії, так, у грудні, для обслуговування доріг райавтодору було виділено 20 тисяч гривень з районного бюджету. Залучається до проведення очистки доріг техніка сільськогосподарських підприємств району. Очистка доріг буде проводитися відповідно до графіку. Направлено відповідні телефонограми Службі автодоріг України, ДП «Житомирський облавтодор» та голові Житомирської облдержадміністрації.
Підготував Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ