ВСІ — НА ЛИЖІ!

Знову — січень, знову перехожі здивовано озираються вслід, адже таке видовище можна побачити лише раз у рік — через центральну частину міста йде струнка колона юнаків та дівчат із лижами на плечах. «Хто? Куди? Навіщо?» — виникають питання у місцевих жителів.
Відповідь проста — на вулиці знову 3 січня, чергова річниця визволення Новограда-Волинського від німецько-фашистських окупантів. І на честь цієї події відбувається щорічний лижний пробіг по лінії укріпрайону.
Організатор та ініціатор акції — директор економіко-гуманітарного коледжу М.Є.Паламарчук — власним прикладом показує неабиякі вміння з цього виду спорту.
Тому після концерту на честь ветеранів-визволителів міста команда коледжу вирушила до місць пішохідного мосту, звідки, власне і почався забіг. Від дотів, що біля Будинку офіцерів, до руїн доту біля старого мосту через річку Случ — такий маршрут обрали наші лижники.
З вітерцем, із тріскучим сніжком — легко давався кожен відрізок траси.
На імпровізованому мітингу — ветерани, представники міської влади, дирекція економіко-гуманітарного коледжу закликали молодь пам’ятати ті буремні події 1941-1945 рр., недопустити їх повторення та не паплюжити і не перекручувати історію.
Згодом, зігріті гарячим чаєм, лижники рушили в зворотній бік, отримуючи задоволення від зимової краси рідного краю. І кожен із нас запитував себе: «Чому спорт, який вимагає мінімальних затрат та трішки бажання і наснаги, та надає бадьорість, силу й здоров’я, все більше занепадає в місті?» Адже, як приємно пробігтись із вітерцем!
Я.БОЖОК, заступник директора НВЕГК