РОЗПОЧАЛИСЯ ЗМАГАННЯ ЗА КРІСЛО МЕРА

Минулого понеділка, 13 вересня, у міському Палаці культури відбулися збори по розгляду діяльності міського голови. Ініціатори цього зібрання оголосили, що це є початком міського референдуму по винесенню недовіри меру. Оскільки самому М.П.Боровцю для відповіді на кількагодинні емоційні, часто — безпідставні звинувачення — було надано всього лише 5 хвилин і, зрозуміло, що за цей час неможливо було відповісти, то наступного дня Микола Петрович провів прес-конференцію, де прокоментував ті події та відповів на запитання представників регіональних ЗМІ.
Того ж дня мер зустрівся також і з депутатами міської ради, а в четвер, 18 вересня, провів зустріч з представниками ініціативної групи у присутності депутатів міської ради та журналістів. Наш репортаж із цих засідань читайте у наступному номері «ЗІ».
ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖИТЕЛІВ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
Шановні новоград-волинці!
Ми, представники Партії регіонів, стурбовані деструктивними діями певного кола людей, які взяли на себе місію по організації і проведенню референдуму щодо винесення недовіри міському голові і проведенню в місті позачергових виборів міського голови.
Переконані, що для таких дій немає ніяких підстав, а керівники так званої «ініціативної групи» явно і неприховано претендують захопити в свої руки владу в місті, переслідуючи при цьому виключно власні інтереси.
Тож скажемо цим людям — досить, ми вже ситі популістськими пустопорожніми обіцянками, а звинувачення, які висуваються на адресу міського голови, — абсолютно безпідставні, нічим необгрунтовані та надумані.
А ми з вами не можемо дозволити комусь переносити на терени міста той хаос, що виник нині у Верховній Раді, дестабілізуючи цим суспільно-економічну ситуацію в Новограді-Волинському, та витрачаючи кошти з міського бюджету на проведення референдуму на догоду інтересам певних, зацікавлених у тому сил. Ми сподіваємось, що розум і здоровий глузд допоможуть новоград-волинцям і всім політичним партіям прийняти єдиноправильне рішення та не піддаватися на різні провокації, спрямовані проти інтересів міської громади.
Політвиконком та фракція депутатів міської ради Партії регіонів

ВАСИЛЬ БОРИС: «МЕРА ЗВИНУВАТИЛИ БЕЗПІДСТАВНО І НЕЗАКОННО»
Головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО, депутат міської ради В.М.БОРИС також висловив свої міркування з приводу тих подій, які відбувалися в понеділок на згаданому нами зібранні:
— Чесно кажучи, все це, швидше, було схоже на балаган, а не на серйозне зібрання. Я особисто не почув жодного звинувачення, яке мало б під собою підстави. Міському голові навіть не надали слова. В залі зібрали певний контингент, який заздалегідь не хотів нічого і нікого слухати, а лише засуджувати. Виникає питання — а судді хто? Зрозуміло, що воно риторичне. Судили ті, хто сам особисто нічого не зробив для свого міста. Яке право мають ці люди у такій брутальній формі засуджувати мера? Вони звинуватили міського голову безпідставно і незаконно.
Недовіра міському голові — це дуже серйозна справа, і потрібно мати перевірені факти, аби розпочинати такий процес. Таких фактів я не почув жодного, а ось емоції присутніх просто переповнювали.
Тепер організатори хочуть довести справу до референдуму. Стративши при цьому ще й кошти з міського бюджету, яких і так недостатньо для нагальних міських потреб. Справжні патріоти свого міста ще добре подумали б над тим, навіть і маючи для цього підстави, чого на даний момент насправді немає, — чи варто перекидати ту ситуацію, яка нині відбувається в державі, у Верховній Раді, на терени Новограда-Волинського.
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА