ДОЩІ «ПЕРЕВИКОНАЛИ ПЛАН» У 7 РАЗІВ

ДОЩІ «ПЕРЕВИКОНАЛИ ПЛАН» У 7 РАЗІВ

Небесна канцелярія випробовує нас на водостійкість уже понад тиждень. Надмірні опади наприкінці цьогорічної весни та впродовж минулої осені показали, що деякі мікрорайони Новограда-Волинського надто вразливі перед обличчям такої стихії. Особливо — північні й північно-західні околиці міста. Тоді оселі деяких новоград-волинців у прямому сенсі плавали у воді. Наразі дощі не вщухають вже понад тиждень. Відтак, аби з’ясувати, чи є на території міста випадки підтоплення, ми звернулися до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та мобілізаційної роботи міської ради Сергія ЛАВРЕНЮКА.
Як повідомив Сергій Іванович, станом на 23 вересня у відділ надійшла всього одна скарга на підтоплення — від мешканки приватного будинку по вулиці Ватутіна, 15. За вказаною адресою, розповів далі С.Лавренюк, виїде спеціальна комісія, яка вивчить ситуацію і вирішить, яким чином допомогти.
До речі, минулої п’ятниці було проведено позапланову нараду з питань запобігання явищам підтоплення, на якій міський голова Микола Боровець закликав усі відповідальні служби «бути на сторожі» і вчасно реагувати на можливі погіршення ситуації.
В одному із випадків без допомоги цих служб не обійшлося. Проте, мова йде не про житлові будинки чи двори, а про проїжджу частину вулиці Войкова в місці її перетину з вулицею Челюскінців (на фото). Внаслідок засмічення дренажних мереж дорога разом із тротуаром практично зникли під водою. Втім, надзвичайна ситуація впродовж дня була ліквідована.
Як далі повідомив Сергій Лавренюк, на час, доки в місті існує потенційна загроза виникнення підтоплень, пожежна частина і водоканал тримають напоготові спецавтомобілі, аби в разі потреби мати можливість оперативно відкачати воду.
* * *

За інформацією, отриманою на місцевій метеостанції, припинення дощів у Новограді-Волинському і районі очікується до 26 вересня. А загалом протягом останнього «сезону дощів» води з неба вилилося у 7 разів більше норми — якщо на другу декаду вересня синоптики, як правило, прогнозують атмосферні опади на рівні 12 міліметрів, то в цьому році небо розщедрилося аж на 86,1 мм.
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА