ТВОРЧА СКАРБНИЦЯ ВЧИТЕЛЯ — НЕВИЧЕРПНА

ТВОРЧА СКАРБНИЦЯ ВЧИТЕЛЯ — НЕВИЧЕРПНА

\"ТВОРЧАПоезія — це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини.
Хай палає свічка. Хай палає,
Поєднає нас вона в цей час.
Друзів голоси нехай лунають,
Слово й музика нехай єднають нас.


Ось під таким гаслом 23 лютого пройшов захід у Музеї Лесі Українки до 140-річчя з дня її народження. Вчитель вищої категорії загальноосвітньої школи №3 Ольга Василівна Новиченко та учні 3-А класу подарували нам, глядачам, чудове свято — літературно-музичну композицію «Вона в віки майбутні йти повинна». Це було прекрасне дійство зі справжніми акторами, піснями, українськими таночками, композиціями та казкою. Перед нами з’явились Мавка з Лукашем, звучало живе Лесине слово. Діти сплели віночок з ніжних квітів та кольорових стрічок у пам’ять про поетесу, де показали свої знання з народознавства. Мав місце відеопоказ нашого міста над Случчю, батьківщини дочки Прометея. Зачаровувала гра дітей у казці «Лілея», де звучала «Колискова» на слова Лесі. Вони ніби перевтілювались у своїх героїв, вкладали всю свою душу. Діти пройнялися бойовим духом поетеси, її біографією в цих священних стінах музею.
Свято пройшло на одному диханні. Відчувалося тепло, родинність, затишок. Адже виховні заходи зближають людей, дають можливість краще пізнати один одного та поспілкуватися.
Ольга Василівна вміло підібрала матеріал до свята, навчила діток чудово декламувати вірші, виконувати свої ролі, впевнено почуватися в незнайомих ситуаціях. Завдяки Ользі Василівні, 3-А клас є великою дружною родиною дітей та батьків. Свідченням цього є виконання мелодійної пісні на слова Лесі Українки рідною тітонькою учня класу Бобровою Світланою Миколаївною та декламування Коваленко Олександрою вірша, що написаний її дідусем до свята. А також куштування смачного короваю. Ось так, всією родиною (вчитель-учні-батьки), проходять свята. Також на святі були присутні вчителі інших шкіл, представники реєстрового козацтва міста та багато гостей. А також учні 7-А класу, вихованці Ольги Василівни, котрі були теж дійовими особами.
Діти та батьки 3-А класу вдячні своєму вчителю Ользі Василівні Новиченко, музичному керівнику Оксані Павлівні Свистуновій та хореографу Людмилі Петрівні Барановській за чудове родинне свято, за повернення до українських традицій та оберегів.
А також щиро дякуємо завідувачці Римській Вірі Омелянівні та співробітникам Музею Лесі Українки за гостинність та допомогу в організації свята.
Батьківський комітет 3-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів №3