ВИПЛАТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ —­ НА КОНТРОЛІ У ПОДАТКІВЦІВ

Одним із пріоритетних завдань податкової служби є легалізація заробітної плати. Працівники податкової служби постійно проводять роботу щодо перевірки підприємств, установ та організацій з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати, адже кожний громадянин нашої країни має право отримувати за свою працю гідну заробітну плату, а згодом — і пенсію. Велика увага приділяється платникам податку особливо по тих суб’єктах господарювання, які проводять виробничу та фінансово-господарську діяльність, і при цьому не перераховують до бюджету податок з доходів фізичних осіб, цим самим допускають виплату заробітної плати «у конвертах». При проведенні аналізу виплати заробітної плати деякі підприємства району продовжують нараховувати та виплачувати заробітну плату менше законодавчо встановленого рівня або зовсім не виплачують, порушуючи статті Основного закону України — Конституції щодо гарантії кожному громадянину права на гідний рівень життя.
Фахівцями інспекції налагоджено максимально чітку взаємодію з органами місцевої влади з питань дотримання чинного законодавства в частині оплати праці.
Так, у лютому, спільно з представниками ОДПІ у райдержадміністрації, було проведено засідання робочої групи з питань оформлення найманих працівників, виплати заробітної плати нижче встановленого мінімуму та заборгованості з виплати заробітної плати .
В інспекції працює телефон «довіри». Громадяни можуть звернутися за тел.: 5-52-10, 5-23-91 та повідомити про факти невиплати заробітної плати або виплати її «у конвертах». Також працівниками Новоград-Волинської ОДПІ проводяться засідання «круглого столу», семінари та інші заходи з керівниками та бухгалтерами підприємств (установ та організацій), суб’єктами підприємницької діяльності, присвячені питанню погашення заборгованості податку з доходу фізичних осіб та недопущення виплати заробітної плати «у конвертах».
Сектор МРР та звернень громадян Новоград-Волинської ОДПІ