ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО БРАЛА УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНИХ ЗАХОДАХ З НАГОДИ ЮВІЛЕЮ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

28 лютого у Національному академічно-драматичному театрі ім.І.Я.Франка відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений 140-ій річниці від дня народження нашої землячки Лесі Українки. На запрошення академіка НАН України, директора інституту літератури ім. Тараса Шевченка Миколи Жулинського взяла участь у заході делегація з батьківщини всесвітньовідомої поетеси в складі заступника міського голови Валентина Костюка, радника міського голови з питань розвитку культури Миколи Мартинюка та начальника відділу культури міської ради Людмили Гамми. В офіційній частині вечора, присвяченій вшануванню пам’яті, творчості Лесі Українки, виступили доктор філологічних наук, голова наглядової ради Волинського Національного університету ім.Лесі Українки М.Г.Жулинський, заступник міністра культури України В.М.Ліснича, режисер Міжнародного свята літератури та мистецтва «Лесині джерела-2011» М.І.Мартинюк та інші.
У ході мистецької частини заходу на театральній сцені звучала поезія Лесі Українки у виконанні відомих в Україні артистів: народної артистки УРСР Лариси Хоролець, народної артистки України Лариси Кадирової, заслуженої артистки України Лариси Недін, музичні твори на слова поетеси, балет «Лісова пісня» та уривки з вистав «Одержима», «На полі крові», за участю народного артиста України Остапа Ступки та інших акторів Національного академічного театру ім.І.Франка.
По закінченню вечора відбулася робоча зустріч новоград-волинської делегації із заступником міністра культури України Вікторією Лісничою, Генеральним директором театру народним артистом України Михайлом Захаревичем та Миколою Жулинським. Обговорювалася підготовка до свята «Лесині джерела», яке цього року у 25-й раз пройде у Новограді-Волинському.
С.ЧАЧИНА, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради