ГАЗИФІКАЦІЯ ПЛЮС МОДЕРНІЗАЦІЯ

ГАЗИФІКАЦІЯ ПЛЮС МОДЕРНІЗАЦІЯ

Четвертого березня міський голова Володимир Загривий запалив символічний факел, що віншував роботи з газифікації мікрорайону «Олександрівський», та перерізав стрічку на модернізованій котельні по вулиці Герцена. Нагадаємо, завершення другої та третьої черг газифікації міста — свого часу були одними з основних акцентів передвиборної програми Володимира Загривого.
Двадцять п’ять тисяч гривень — таку ціну сплатила кожна із дев’ятнадцяти сімей мікрорайону «Олександрівський» за довгоочікувану газифікацію. Нарешті, у лютому цього року, будівельно-монтажні роботи було завершено, і жителі північної околиці міста отримали можливість користуватися одним із головних благ цивілізації.
— Ця подія засвідчує реальні результати, яких ми почали досягати вже з початку цього року, — зазначив міський голова Володимир ЗАГРИВИЙ. — Свого часу, у 1990-х роках, саме ми виділили цю площу під житлову забудову. Тут було голе поле. Але час і велика праця людей подолали труднощі. Нині у газифікації взяли участь тільки 19 сімей, але це досягнення належним чином буде оцінене років через десять, коли тут буде великий мікрорайон. Від імені мерії щиро дякую за все, що ви зробили.
Жителі мікрорайону «Олександрівський» пожалілися владі на низький рівень інфраструктури— Газифікацію в місті на цьому не завершено. На черзі — інші мікрорайони, де нині активно ведеться індивідуальне житлове будівництво, — запевнив міський голова.
Згуртувала невеличку громаду навколо спільної мети Валентина ЛИТВИНЧУК, голова кооперативу з газифікації.
— Вже десять років тут живемо, а газом почали користуватися тільки ось недавно, у лютому. Дуже тяжко нам дався цей газ. Зібрали гроші, виготовили документацію — вона не пройшла. Довелося по-новому це робити… — із деяким хвилюванням розповідала Валентина Григорівна.
Загалом вартість будівництва, згідно з даними управління житлово-комунального господарства міської ради, склала 544 тисячі гривень. Із них коштів міського бюджету —
84 тисячі, решту — 460 тисяч — інвестували люди. Як вже згадувалося, по 25 тисяч на хату. Протяжність газопроводу — 2,5 км.
Подяку міського голови — нагороду за активну громадську позицію — отримала голова кооперативу Валентина ЛитвинчукМікрорайон «Олександрів­ський», певно, з огляду на його розташування, — поки не користується популярністю серед новоград-волинців. Із п’ятисот земельних наділів на сьогодні завершено або ж перебувають у стадії будівництва — лише 36 будинків.
— Дивно: мої діти написали заяву на отримання земельної ділянки, але їм відповіли, що вільних площ немає. А тут — ніхто не будується. Набрали ділянок і чогось чекають..., — зауважив один із жителів громади.
Користуючись нагодою, жителі околиці буквально засипали міського голову проблемними питаннями. Газифікація — це, звісно, суттєвий плюс. Але ж тут немає централізованого водопостачання й водовідведення, відсутні дороги, вкрай далеко до найближчої школи і дитсадка… Неподалік — діючий кар’єр, вибухи в якому час від часу теж додають проблем мешканцям мікрорайону.
— Щодо доріг, то є проект будівництва з’їзду з об’їзної дороги. Доки ведуться роботи з реконструкції автодороги «Київ-Чоп», сподіваюсь, за державні кошти нам вдасться це реалізувати, — одразу запевнив мер.
— Я до вас направлю свого заступника з питань будівництва, а також депутата від цього мікрорайону. Ви разом із ними складете перелік проблемних питань. Будемо працювати, — завершуючи зустріч, дав надію жителям віддаленого мікрорайону міський голова.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА