ХРОНИКА 40/2008

СВАРКА ЧЕРЕЗ ЧАРКУ
Того вечора 25-річний Микола, житель с.Наталівка, приїхав у місто до своєї коханої вже напідпитку, аби забрати машину, яку залишив після останнього візиту. У дівчини від хмільного чаду, яким тягнуло від хлопця, аж дух перехопило. Тож дати ключі від машини Оксана відмовилася. Між закоханими спалахнула сварка, під час якої Микола розбив скло у кімнаті. Як заспокійливе, дівчина використала лопатку для сміття, вдаривши молодика по голові. А щоб вийшло око за око, зуб за зуб, потрощила скло в машині. На перший раз голуб’ятам винесено офіційне застереження про неприпустимість вчинення антигромадської поведінки.
ДИСКИ ВИЛУЧИЛИ, БІЗНЕСМЕН ВИНУ ВИЗНАВ
У ході проведення перевірки торговельних відділів продажу аудіо-, відеопродукції, що працюють у нашому місті, працівники по боротьбі з економічною злочинністю в одного з приватних підприємців виявили та вилучили 68 DVD та 45 CD-дисків без контрольних марок встановленого зразка.
— Підприємець свою вину заперечувати не став. На правопорушника за незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних товарів, фонограм, відеограм, згідно ч.2 ст.169-9 КУпАП, очікує штраф від 850 до 3400 грн. з конфіскацією вилученої продукції, — розповів начальник Нов.-Волинського МВ полковник міліції В.В.Прилипко — Однією з гарантій захисту прав споживача, який купує дану продукцію, є наявність на упаковці галографічної контрольної марки, яка має серію чи містить інформацію, що відповідає носію цього примірника, або номер, який відповідає даним Єдиного реєстру одержувачів контрольних марок, — повідомив Віктор Володимирович.
Тож, аби не купити «кота в мішку» правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути пильними при купівлі аудіо-, відеокасет, дисків, комп’ютерних програм, баз даних.
ПОПЕРЕДНІЙ УРОК НЕ НАВЧИВ
15 вересня до правоохоронців із заявою звернулася 20-річна жителька м. Житомир, в якій повідомила про те, що невідомий чоловік шахрайським шляхом заволодів її мобільним телефоном «Нокіа Н95», який вона придбала за 3600 грн.
Того дня Оксана приїздила в наше місто у справах. Вже, чекаючи автобус на зупинці «Зелені», до неї підійшов незнайомець, слово за слово … як виявилося, їм було «майже» по дорозі. Чоловік попросив у дівчини телефон, аби зателефонувати. Щойно телефон опинився у руках молодика, дівчина побачила «голі» п’яти злодія.
— Зловмисник діяв за старою стандартною схемою: свою здобич чоловік запримітив та оцінив здалеку, коли дівчина говорила по телефону, тож думка вкрасти телефон була не спонтанною, — розповів начальник кримінальної міліції С.М.Вовк. — Зі слів дівчини, яка змогла описати портрет «добродія», в коло підозрюваних одразу потрапив 22-річний житель міста, який вже притягувався до кримінальної відповідальності. От тільки минулого разу жертвою злодія була неповнолітня дитина. Спритник свою вину заперечувати не став, оскільки при затриманні оперативники виявили у нього телефон потерпілої. Та й сама дівчина одразу впізнала свого кривдника.
А.ВЛАСЮК, помічник начальника зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ, ст. л-нт міліції