ДОПОМОЖІМО ДІАБЕТИКАМ

Адміністрація Новоград-Волинського міськрайТМО повідомляє, що з 01.05.2011 року по 15.05.2011 року в Новоград-Волинському місті та ­районі проводиться шоста ­Все­українська благодійна акція допомоги дітям-діабетикам «Серце до серця».
Діабет — глобальна проблема та причина величезних людських і соціально-економічних втрат. Сьогодні на планеті живе більше 250 мільйонів людей з діабетом. Діти, хворі на цукровий діабет, складають біля 5% від загальної кількості хворих. Кожні 10 секунд світ втрачає людину, хвору на цукровий діабет.
В Україні загальне число хворих на цукровий діабет перевищило мільйонну позначку. За останні 10 років серед дитячого населення в Україні відмічається тенденція до зростання кількості хворих на цукровий діабет 1-го типу.
Станом на 01.01.2010 року в Україні зареєстровано 7666 дітей віком до 18 років, хворих на цукровий діабет. У Житомирській області станом на 01.01.2011 року на обліку перебувають 174 дитини з цукровим діабетом. По Новоград-Волинському району станом на 01.05.2011 року на обліку перебувають 10 дітей віком до 18 років.
При цукровому діабеті порушуються практично всі види обміну речовин, уражається більшість органів і систем організму, що веде до виникнення ускладнень, які є основною причиною ранньої інвалідизації та високої смертності хворих. Серед осіб, які захворіли в дитячому віці, майже половина помирає від ниркової недостатності.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, діабет скорочує середню тривалість життя, призводить до таких серйозних наслідків, як діабетична та гіпоглікемічна коми, ампутація кінцівок, ниркова недостатність, сліпота. 5-10% вперше виявлених хворих вже мають такі ускладнення цукрового діабету, як нейропатія, ангіопатії різної локалізації. У хворих на цукровий діабет у 2-3 рази частіше розвивається порушення мозкового кровообігу, ентеропатії, частіше зустрічається сліпота, гангрена й ампутація нижніх кінцівок.
У межах Новоград-Волин­ського міськрайТМО будуть встановлені скриньки в поліклініці та стаціонарних відділеннях. Також кошти можна перераховувати безпосередньо на рахунок для благодійних внесків: р/рахунок 2600501306399 в Київському відділенні центральної філії ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227.
Зібрані в скриньках кошти будуть перераховані на єдиний рахунок Акції, вказаний вище.
Прохання до всіх, кому небайдужі долі хворих дітей, взяти участь в Акції.
В.ХОЛЕВЧУК, заступник головного лікаря з охорони материнства та дитинства