БАТЬКІВЩИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З РІДНОГО СЕЛА

БАТЬКІВЩИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З РІДНОГО СЕЛА

Є люди, доля яких є визначальною для долі всієї держави і для тієї землі, що дала їм життя. Серед них — і син Новоград-Волинщини, Голова Верховної Ради України Володимир Михайлович Литвин. Історик, державний і політичний діяч, фахівець з новітньої історії України, історії міжнародних відносин, конституційного права. Заслужений діяч науки і техніки України (1998). Дійсний член Академії правових наук України (2000) та Національної академії наук України (2003), Герой України (2004).
Володимир Михайлович — це та особистість і та постать, мудрий державний діяч та політик, яким по праву ми можемо гордитися, промовляючи: «Це — наш земляк». Саме до 55-річчя з дня народження В.Литвина краєзнавчу годину «Батьківщина починається з рідного села» проведено в районній бібліотеці для дорослих ім.Лесі Українки.
Дяченко О.В. — бібліотекар відділу обслуговування — ­познайомила з біографією нашого земляка, котрий народився 28 квітня 1956 року у селі Слобода Романівська в селянській родині.
На заході був присутній голова районної ради Весельський Франц Вікторович, котрий розповів про В.М.Литвина — політика, історика і про людину, яка багато зробила для нашого району.
Бібліотекарі Жинська Л.В., Нюкало Н.Й. прочитали вірші Ю.Ковальського «Усі ми родом із села» та Петра Фатенка «Слобода Романівська», «Слався, Романівська земле!».
Гладчук Галина Леонідівна, завгосп слободороманівської гімназії, землячка та однокласниця, розповіла про дитячі та шкільні роки В.Литвина.
Головний бібліограф районної бібліотеки Ковалевська Лариса Дмитрівна провела бібліографічний огляд літератури «Володимир Литвин — історик».
Директор районної бібліотеки віртуально привітала Володимира Литвина з днем народження, побажала міцного здоров’я, творчого інатхнення, щастя та радості, ще багато гарних ужинків на благо України та процвітання рідної землі, подякувала всім присутнім за участь у сьогоднішньому святі.
Музичні вітання дарували учні музичної школи Дернякова Христина, Валентюк Тетяна, пісні «Мій край», «Батьки мої» під керівництвом викладача Найдюк Олени Дмитрівни. Пісню «Моя Україна» — ­Радецька Ліана, бібліотекар-координатор районної бібліотеки.
Р.ОРЕЛ, методист І категорії райбібліотеки ім.Лесі Українки