УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ 66-ТУ РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ!

УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ 66-ТУ РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ!

9 травня, о 10 годині, від Скверу Слави до військово-меморіального кладовища вирушила урочиста хода. Представники міської ради та ветерани поклали корзини квітів до пам’ятних знаків, місць поховання воїнів-визволителів. Традиційно на перехресті вулиць Пушкіна, Шевченка, Лесі Українки із невеличкою святковою програмою виступив військовий оркестр, а військові частини міста пройшли урочистим маршем.
На військово-меморіальному кладовищі відбувся урочистий мітинг. Також цього дня у частинах Новоград-Волинського військового гарнізону провели День відкритих дверей та інші тематичні заходи для ветеранів. У міському Парку культури та відпочинку, Парку Перемоги відбулися народні гуляння, виступи муніципального та військового духових оркестрів.
Напередодні свята проведено урочисто-святкове засідання президії міської організації ветеранів, клубу «Ветеран», організовано зустріч учнівського парламенту, молодіжного активу міста з президією міської ради ветеранів «Зустріч поколінь». Упродовж місячника оборонно-масової роботи «Тих днів не згасне слава» відбулися зустрічі з учасниками бойових дій у навчальних закладах міста.
В історико-краєзнавчому музеї проведено екскурсійну акцію «Світлої пам’яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни». Членами учнівських загонів «Милосердя» та «Турбота» організовано шефську допомогу ветеранам війни.
У бібліотеках міста діяли тематичні книжкові виставки. В усіх навчальних закладах міста за участю ветеранів проведені тематичні відкриті уроки, лінійки Пам’яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуте». Проведено акцію міської громадської молодіжної організації «Лідер» під гаслом «Ветеран живе поруч». 5 травня у місті відбулася традиційна військово-спортивна гра «Патріот».
У ході підготовки до свята, 6 травня, за участю ветеранів, учнів ЗОШ №9, громадськості урочисто відкрили інформаційну дошку на честь перебування в місті маршала Радянського Союзу, Андрія Єрьоменка. Він у 30-х роках служив у 14-й кавалерійській дивізії, що дислокувалася в нашому місті. Вулиця давно носить ім’я полководця, котрий удостоєний високого звання Почесного громадянина Новограда-Волинського.
Також 6 травня відбулися урочисті збори та святковий концерт у гарнізонному Будинку офіцерів, а надвечір того дня молодь міста вшанувала спогад про доблесний подвиг молодіжною ходою пам’яті до військово-меморіального кладовища.
8 травня, за ініціативи активних громадських діячів міста, відбулося урочисте відкриття відремонтованої алеї Героя Радянського Союзу, почесного громадянина міста Федора Ліпаткіна, що знаходиться на вулиці Житомирській.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради