БЕРЕЖІТЬ СВОЇ АВТОМОБІЛІ!

Працівники Державтоінспекції відзначають, що на території Житомирської області почастішали випадки незаконного заволодіння транспортними засобами. Як свідчить статистика, минулого року було зареєстровано 89 таких злочинів, з яких 61 правоохоронцям вдалося розкрити і затримати винних у їх вчиненні. В поточному році на Житомирщині вже зафіксовано 18 незаконних заволодінь автотранспортом, 12 з яких розкрито, автомобілі повернуто їх власникам. Наразі ж 34 автомобілі й досі знаходяться у розшуку.
Проаналізувавши всі випадки, що мали місце на території нашої області, працівники Державтоінспекції дійшли висновку, що найчастіше транспортні засоби викрадають у темну пору доби в обласному центрі. Легкою наживою для зловмисників стають автомобілі, залишені господарями у дворах багатоповерхівок або біля домогосподарств. Як правило, на здійснення злочинного задуму йде небагато часу — всього кілька хвилин. Якщо ще й машина не обладнана сигналізацією, то сподіватися на те, що хтось стане свідком скоєння злочину, — особливо не слід. До речі, більшість із викрадених у поточному році автомобілів не були обладнані протиугінними механічними або електронними пристроями.
Зважаючи на вищесказане, працівники ДАІ звертаються до власників транспорт­них засобів: подбайте про надійне місцезнаходження авто на час вашої навіть нетривалої відсутності. Користуйтесь послугами автостоянок, що знаходяться під охороною. ­Обладнайте транспортний засіб надійними протиугінними пристроями. А ще не залишайте в салоні автомобіля цінні речі та значні суми грошей. Особливо на видному місці. Пам'ятайте, що більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника.
При наявності будь-якої інформації про подібні злочини та осіб, котрі мають наміри їх скоїти, просимо зателефонувати за номерами: (0412) 25-85-86, 25-62-18. Конфіденційність гарантується.
Управління ДАІ УМВС України в Житомирській області