В КОРИДОРАХ ВЛАДИ

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
Під головуванням першого заступника міського голови Миколи Усенка пройшло засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорювалося 7 важливих проблем безпечного функціонування об’єктів на території міста. Зокрема, за інформацією пожежників лише одна із 4-х автозаправних станцій на території міста забезпечена приладами для оперативного гасіння пожежі. Тому міська комісія звернулася до керівництва цих об’єктів терміново придбати все необхідне, у відповідності до вимог безпеки. За даними начальника міської рятувальної станції Анатолія Колесника, установа готова до виконання робіт за призначенням у літній період — є необхідна техніка, обладнання, підготовлені працівники. Хоча головний санітарний лікар Людмила Прохор повідомила, що і цього купального сезону змушена буде в цілях безпеки для здоров’я забороняти купання на міському пляжі. Виною є деякі мешканці центральних мікрорайонів міста, котрі скидають свої відходи в річку. Вочевидь, що і службам Водоканалу необхідно вести суворіший контроль за обліком та стоками води їх споживачами, котрі мешкають у приватних садибах цієї частини міста. Члени комісії затвердили також Перелік надзвичайних ситуацій, характерних для нашого регіону, та обговорили шляхи негайного усунення недоліків, що мають місце у сфері цивільного захисту населення.
КАДРОВА ХРОНІКА
Розпорядженням міського голови на посаду начальника центру надання адміністративних послуг міської ради, враховуючи результати конкурсу, призначено Мельника Володимира Сергійовича. Ще одним розпорядженням міського голови звільнено за власним бажанням начальника комунального підприємства «Міськкомунсервіс» Миколу Пасічника. Тимчасово виконання обов’язків начальника покладено на головного інженера цього підприємства Володимира Жижка.
МОЛОДЬ ОБИРАЄ ЗДОРОВ’Я
Члени міської громадської організації «Лідер» при Палаці дітей та молоді вже вдруге взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я», що відбувся в Житомирі 12 травня. Цього року новоград-волинська команда знову стала призером, зайняла почесне ІІІ місце серед 20 команд області. Керівник делегації — Олена Костюк.
Вітаємо переможців! Це — Наумець Дмитро, студент промислово-економічного технікуму, Цимбалюк Єгор, студент професійного ліцею, Тарасенко Катерина, медичний коледж, Червякова Аня, ЗОШ №5, Цимбалюк Олександр, ЗОШ №3, Завальнюк Діана, ЗОШ №7, Шиловець Марія та Гембарська Валентина, ЗОШ №2. Молодь, зроби свій вибір — обери здоров’я!
НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНУТЬСЯ ЛІТНІ КАНІКУЛИ
Більшість батьків переймаються проблемою оздоровлення своїх дітей влітку. Для цього на рівні держави залучаються кошти профспілок, Чорнобильського фонду, міського бюджету.
У минулому році за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в дитячих оздоровчих закладах області та за її межами було оздоровлено 190 дітей з міста та району. Наразі міська виконавча дирекція Фонду звертається до роботодавців з проханням подати заявки на потребу в путівках для оздоровлення дітей. За її попередньою інформацією, батьківська доплата за 21-денне перебування дитини у дитячому оздоровчому закладі на території нашої області становитиме від 962 до 1352 грн.