У КАСТИНГУ ТАЛАНТІВ ПЕРЕМОГЛА «ГРАЦІЯ»

Головний приз телеканалу СТБ — 3 тисячі гривень — «витанцював» зразковий ансамбль бального танцю «Грація». Кастинг-менеджер проекту «Україна має талант» Наталія Чепрага, разом із місцевим журі, були найбільше вражені танцювальним номером у постановці Юрія Розбицького.
Друге місце — у вокалістів Діани Георгієвої та Миколи Борсученка, котрі отримали запрошення на зйомки шоу, безкоштовне дводенне проживання та екскурсію Києвом. До трійки переможців кастингу у Новограді потрапили також Надія Троцька та Галина Іванова з Ореп, котрі останніми подали заявки на участь і ледве не отримали з цієї причини відмову організаторів.
Не залишилися поза увагою журі й інші «самородки». Помітили авторську пісню про заробітчан у виконанні барда Ігоря Завгороднього та студента Дмитра Наумця із клоунадою — він і після свого виступу, поки журі радилося, розважав глядачів жартами-імпровізацією. Ці учасники отримали на згадку подарунки з лейблами «СТБ» (футболку і сумку), а юний художник Євген Московенко — постер з фотографіями та автографами ведучої шоу «Україна має талант» Оксани Марченко та члена журі, хореографа Влада Ями. Запрошення на кастинг до столиці отримав чоловічий ансамбль «Хміль» та окремо — найстарший учасник відбору, 76-річний Петро Краєвський.
Як розповіла координатор проекту у Новограді Олена Тимощук, загалом на кастинг було подано 58 анкет, не лише від мешканців міста, а й району. Були й такі, хто в останній момент, спостерігаючи за кастингом у залі, від участі відмовився, не використавши свого шансу продемонструвати особистий неповторний талант. До позитиву можна віднести той факт, що на місцевому обрії «засвітилися» нові імена, котрі невдовзі мають усі шанси бути поміченими.
Юлія КЛИМЧУК