ДЕНЬ ВИПУСКНИКА — КРАСИВІ, УСМІХНЕНІ ТА ЩАСЛИВІ

ДЕНЬ ВИПУСКНИКА — КРАСИВІ, УСМІХНЕНІ ТА ЩАСЛИВІ

НАПРИКІНЦІ травня у нашому місті відбувається одне із найкращих і ­видовищних свят — День випускника. По суті — це справжній парад незрівнянних красунь та напрочуд елегантних юнаків, адже до цього дня купували та шили найкраще вбрання, робили найбільш вишукані зачіски, а висота підборів на дівочих ніжках досягала межі неможливого. Але юні та щасливі випускники 2011-го йшли легко та невимушено, немов окрилені мріями та надіями, що майбутнє їм посміхатиметься, і всі випробовування будуть їм по силі. Всі вони — усміхнені, всі були вишукані та весело кивали назустріч друзям та знайомим, котрі з букетами квітів поспішали на це дійство. І коли випускники 2011 крокували від центрального міського Парку культури і відпочинку до площі Лесі Українки, на тротуарах та вулицях міста, на самій площі зібралося чимало глядачів, аби поглянути на тих, хто завтра будуватиме майбутнє нашої країни і рідного міста зокрема. А подивитися, звісно, було на що — юні, красиві, з сяючими натхненними обличчями йшли випускники у почесній ході до центральної площі міста, аби отримати напутні слова від влади, педагогів, батьків, однокласників.
Всі вони того дня були особливо чарівні. Вже за кілька годин мав розпочатися випускний бал, і кожна дівчина мріяла бути на ньому вишуканою та неповторною, а хлопці — дорослішими, впевненішими в собі, елегантними. Вчителі та батьки гордяться цими дітьми, адже, хоч нині і невелика кількість випускників, лише 242, проте серед них — аж 29 медалістів!
Саме тут, на площі, і отримали найбільш старанні в навчанні випускники свої перші серйозні відзнаки — золоті та срібні медалі. Вручав їх з найкращими побажаннями «золотій» молоді Новограда-Волинського міський голова Володимир Загривий.
Традиційно до учнів звернулася із вітальними словами начальник управління освіти та науки міської ради Ольга Ільяхова, батьки випускників.
Також щирі побажання учасникам свята висловив голова районної ради Франц Весельський. Надійшло вітання і від Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, яке зачитав помічник депутата, голова міського осередку Народної Партії Сергій Лавренюк.
Далі — останній дзвінок, випускний вальс, у якому разом із зразковим ансамблем бального танцю «Грація» закружляли випускники, вчителі та керівництво міста.
Хоча, звісно, це була лише генеральна репетиція перед справжнім випускним балом, перші звуки якого залунали, щойно почало вечоріти. Всю ніч випускники проводжали своє шкільне дитинство, прощалися з друзями і вчителями, дякували батькам, а ближче до світанку пішли зустрічати сонце. І це — надзвичайно символічно, адже того дня насправді сходило сонце їх дорослого, самостійного життя — і в очах кожного з цих вчорашніх дітей з’явилася тінь задуми і легкого жалю за тим, що вже минулося, а разом з тим — радість за день завтрашній, що обов’язково подарує багато нового і цікавого, будуть нові успіхи, звершення, зустрічі та події… Власне, для тих, хто планує вступати до ВНЗ, найближчими днями розпочнеться ще один етап — незалежне оцінювання, яке і поставить їм перші серйозні життєві оцінки. Що ж, щиро бажаємо всім випускникам успіхів та обов’язково досягнути поставленої перед собою мети!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА