НОВОГРАДСЬКІ БІГУНИ ДОПОМОГЛИ ЗБІРНІЙ ОБЛАСТІ ВЗЯТИ ЗАЛІКОВІ ОЧКИ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ

Відмінно виступивши на обласній спартакіаді школярів із легкої атлетики, двоє новоград-волинських юнаків та одна дівчина у складі збірної Житомирщини взяли участь у чемпіонаті України серед школярів 1994 року народження і молодших.
Блиснув спритністю під час обласних стартів десятикласник гімназії Анатолій Корнійчук, котрий став чемпіоном на дистанціях 100 і 200 метрів. При цьому стометрівку юнак пробіг усього за 11 секунд, виконавши перший дорослий розряд.
Учениця 10-го класу ЗОШ №7 Яна Владимаренко здобула перше місце у забігу на 3 км, на дистанції 1,5 км дівчина фінішувала третьою.
Гімназист Ярослав Михалюк посів друге місце в бігу на 400 метрів. 52,3 секунди — це його особистий рекорд на цій дистанції. Переможцю — бігуну з Коростеня, котрий є членом збірної України, — Ярослав поступився майже секундою.
Цих результатів виявилося достатньо для четвертого командного місця на рівні області серед 16 команд. Також новоградські бігуни потрапили до числа 16 кращих школярів-легкоатлетів області, котрі наприкінці травня вирушили до Ялти на чемпіонат України.
Анатолій Корнійчук і там достойно представив Звягель, ставши сьомим серед 56 юнаків, котрі брали участь у змаганнях із бігу на 100 метрів.
«Розцінюю це як гарний результат, оскільки Ярослав — на рік молодший за більшість інших учасників змагань. У нього є перспектива покращити свій результат», — прокоментував сьоме місце свого вихованця, що дало залікові очки для збірної області, керівник гуртків ДЮКФП з легкої атлетики Олександр Універсал.
Також сьомою дісталася фінішу на дистанції 2 тисячі метрів із перешкодами Яна Владимаренко. Це — теж залікові очки в актив обласної команди, проте тренер зізнався, що очікував дещо кращого підсумку. «Яна раніше жила в Каховці, там займалася цим видом спорту. Зимою вона була другою по Україні. Проте в Новограді-Волинському не культивується такий різновид легкої атлетики, як біг із перешкодами. Певно, тому дівчина дещо втратила свої навички», — зауважив Олександр Універсал.
Ярослав Михалюк у бігу на 400 метрів показав 17-ий результат із 44 учасників. Однак в останній день змагань, в естафеті «Мала шведка» (100+200+300+400 метрів), Корнійчук і Михалюк допомогли команді Житомирщини фінішувати п’ятою серед 26 команд.
Втім, за підсумком усього всеукраїнського легкоатлетичного турніру, команда нашої області стала лише 20-ою, хоча, порівняно з минулим роком, є просування вперед.
Зараз ці двоє юнаків у складі обласної збірної (1992 р.н. і молодші) вирушили на юніорський чемпіонат України з легкої атлетики, що проходить у Донецьку.
Олег БРЮХАНОВ